Koiravaljakkoseikkailu Tunturi-Lapissa

Aamuksi Lappiin ja illaksi eräkämpälle

Tervetuloa koiravaljakkoseikkailulle
keskelle Lapin puhtainta luontoa!

Tämä neljän päivän paketin sisältämä 3 kolmen päivän huskysafari vie sinut läpi metsien, soiden ja jäätyneiden järvien Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa. Täällä hengität todistetusti maailman puhtainta ilmaa ja nautit koskemattomasta Tunturi-Lapin luonnosta. Tämän aktiiviloman aikana sinulla oma koiravaljakkotiimi, josta opit huolehtimaan oppaan johdolla. Muihin askareisiin kuuluu perinteiset kämppätyöt kuten puiden pilkkominen, saunan lämmittäminen ja avannon aukaiseminen.

 

Päivä 1 – Saapuminen

Kolmen päivän seikkailumme starttaa alkuillasta. Olemme ajoittaneet retken alkamisen VR:n aikataulujen mukaan. Saapumisohjeet Hotelli Jerikselle löydät tämän sivun lopusta.
Retki alkaa oppaan infolla ja varustautumisella. Käymme läpi retken ohelman, turvallisuusasiat, mitä pakata mukaan, minkälaista säätä on luvassa yms. Saat myös täydellisen ajo-opetuksen.
Tarjoamme seikkailun ajaksi myös talvivaatesetin mihin kuuluu: Haalarit, talvikengät, nahkahanskat, sekä sisärukkaset, kypärähupun ja pipon. Varusteemme pitävät sinut lämpimänä kovemmillakin pakkasilla.
Ensimmäinen päivämatka on n.18km joka ajetaan hämärässä / pimeässä otsalampun valossa. Hyvällä tuurilla tähdet ja revontulet valaisevat illan ajoa.
Saavuttaessa kämpälle on vuorossa ensimmäiset askareet, majoittuminen, safarin purku, avannon aukaisu, veden ja kämpän lämmitys, koirien juotto ja ruokinta.
Kun illat työ on tehty on aika nauttia puusaunan lämmöstä järven rannalla. Peseytymisen jälkeen on vuorossa maittava päivällinen ja illanvietto.

Päivä 2 – Huskyvaljakolla erämaahan

Päivät vietämme koirareen jalaksilla ajaen läpi talvisten maisemien. Matkaa kertyy n. 30-50km riippuen reitistä, vuodenajasta ja säästä.
Pallastunturien valkoiset huiput siintävät horisontissa kun pysähdymme kuvaustauolle järven jäälle.
Lounastauot pidämme myös metsän siimeksessä avotulen ääressä. Maastolounaaseen kuuluu maittavaa Lappilaista ruokaa, sekä nokipannukahvit ja perinteiset Muonion mettäkakot.

Päivä 3 – Huskyvaljakolla erämaahan, illaksi saunamaailmaan

Kolmantena päivänä koirareen jalakset suuntautuvat takaisin Muonion metsiin. Kilometrejä kertyy päivän aikana n. 30-40km. Maastolounaan jälkeen suuntaamme takaisin kohti Harrinivan rekikoirakeskusta. Safarin purun ja varusteiden palauttamisen jälkeen onkin vuorossa päätösillallinen Hotelli Jeriksellä, jonka yhteydessä pääset käymään Arctic Sauna Worldissa – Lapin monipuolisimmassa saunamaailmassa. Saunamaailmaan kuuluu neljä eri saunaa, sekä iso avantouintialue Jerisjärvessä.

Päivä 4 – Viimeinen yö nukutaan Hotelli Jeriksen uusituissa huoneissa.
Seuraava päivä sinulla onkin vapaa-aikaa jos haluat tutustua Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemiin.
Puisto avautuu aivan hotellin takaa. Paikan päältä voit vuokrata lumikenkiä, liukulumikenkiä, läskipyöriä tai vaikkapa moottorikelkan!

Kohokohdat

 • 3 päivää erämaassa
 • Ryhmäkoko max 7 henkeä
 • Jokaisella oma valjakko
 • Hiilineutraali loma
 • Paikallista ruokaa
 • Sauna ja avanto joka illalle
 • Opi uusia taitoja
 • Täysin opastettu elämys
 • Hinta sisältää kaiken tarvittavan

Seikkailun aikana majoitut eräkämpällä Pallas-Yllätunturin kansallispuiston kupeessa. Eräkämpillä on muutama makuuhuone, paljon yhteistä tilaa.
Nukkuminen tapahtuu jaetuissa makuuhuoneissa. Kämpillä ei ole sähköä, eikä juoksevaa vettä. Kokkaaminen tapahtuu kaasulla ja puuliedellä, vesi kannetaan avannosta kämppään ja saunaan.

Hotelli Jeris sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa Jerisjärven rannalla. Hotelli ja huoneet ovat uusittu 2019.
Hotellin pihasta lähtee kattava hiihtolatuverkosto kansallispuistoon ja järven jäälle. Alueella on myös monta autiotupaa ja avolaavua, jotka ovat loistavia päiväkohteita.
Majoitukseen sisältyy maittava aamiainen.

Hotelli Jeris sijaitsee Jerisjärven rannalla Keimiöniemen ja Kutunivan välissä.

Saapuessasi Autolla tietä 79 pitkin etelästä, Aja Levin keskustasta pohjoiseen n.32km kohti Muoniota ja käänny oikealle Jerisjärventielle ennen Rauhalan kylää. Aja Jerisjärventietä n. 10km. Hotelli Jeris tulee vasemmalle puolelle heti ylikulkusillan jälkeen. Saapuessasi tietä 79 pohjoisesta. Aja Muonion keskustasta n. 12km ja käänny vasempaan Särkijärven kylän kohdalta Pallaksentielle. Jatka n.7,5km ja käänny oikealle Jerisjärventielle kohti Hotelli Jeristä. Saapuessasi Pallastuntureilta aja Pallaksentietä kohti Muoniota ja 7km jälkeen käänny vasempaan Jerisjärventielle.


Kutsutaksilla
pääset helpoiten Hotelli Jerikselle Kittilän lentoasemalta. Jos haluat meidän varaavan kuljetuksen, ota yhteyttä sales@harriniva.fi Jos haluat varata kuljetuksen itse, ota yhteyttä Tapio Hietalahteen sähköpostitse muoniokt@hotmail.com. Muistathan varata kuljetuksen viimeistään 24h ennen lentoa

Kolarin rautatieasema sijaitsee n.85km päässä Jerikseltä. Aja autolla pohjoiseen E8 tietä kohti Muoniota. 8,5km jälkeen käänny oikealle Ylläksentielle kohti Hannukaista.
Aja 60km Äkäslompolon kylän läpi Muotkavaaraan. Muotkavaarasta Käänny oikealle tielle 79 kohti Rauhalaa ja Kittilää. Aja 7km ja käänny Rauhalan kylän jälkeen vasemmalle Jerisjärventielle. Aja Jerisjärventietä n. 10km. Hotelli Jeris tulee vasemmalle puolelle heti ylikulkusillan jälkeen.

 

Tiesithän, että meiltä on turvallista varata! Voit peruuttaa lomasi 2 päivää ennen saapumista ja saat rahat takaisin. Varaa nyt unelmalomasi luottavaisin mielin ja tule nauttimaan Lapin uskomattomasta luonnosta.

Päivämäärät:

 • 24.-27.02.2021
 • 04.-07.03.2021
 • 22.-25.03.2021

Hinta alkaen 1355 € / hlö

Kerää kaverit tai sukulaiset ja lähde omalla porukalla koiravaljakkoseikkailuun!

Kysy lisää myynnistämme sales@harriniva.fi

2 yötä eräkämpällä, 1 yö hotelli Jeriksellä

Seikkailun aikana majoitut eräkämpällä Pallas-Yllätunturin kansallispuiston kupeessa. Eräkämpillä on muutama makuuhuone, paljon yhteistä tilaa. Nukkuminen tapahtuu jaetuissa makuuhuoneissa. Kämpillä ei ole sähköä, eikä juoksevaa vettä. Kokkaaminen tapahtuu kaasulla ja puuliedellä, vesi kannetaan avannosta kämppään ja saunaan.

Hotelli Jeris sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa Jerisjärven rannalla. Hotelli ja huoneet ovat uusittu 2019.
Hotellin pihasta lähtee kattava hiihtolatuverkosto kansallispuistoon ja järven jäälle. Alueella on myös monta autiotupaa ja avolaavua, jotka ovat loistavia päiväkohteita.
Majoitukseen sisältyy maittava aamiainen.

Päivät huskyvaljakon ohjaksissa

Päivät kuluvat huskyreen jalaksilla. Päiväkohtaiset matkat vaihtelevat reittisuunnitelman, vuodenajan, sekä sään mukaan. Normaalisti matkat ovat n. 30-50km. Reen ohjastaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta ja tulet saamaan oppaaltasi täydellisen opetuksen valjakon ohjastamiseen.

Täysihoito

Paketti sisältää ruokailut retken ajalle:

1. päivä – Päivällinen eräkämpällä
2. päivä – Aamupala eräkämpällä, maastolounas avotulella sekä päivällinen eräkämpällä
3. päivä – Aamupala eräkämpällä, maastolounas avotulella sekä päivällinen Hotelli Jeriksellä
4. päivä – Aamupala Hotelli Jeriksellä

Arctic Sauna World - sisäänpääsy

Huskyvaljakkoajelu vie sinut vauhdikkaalle seikkailulle läpi järvenjäiden, soiden ja metsien. Saat kumppanisi kanssa ajettavaksi oman tiimin ja puolessa välissä matkaa voitte vaihtaa ajajaa.
Huskyvaljakkoajelu tapahtuu oppaan johdolla, ennen ajelua saat ajo-opetuksen ja kaiken muun tarvittavan tiedon seikkailua varten. Ajelua varten et tarvi aikaisempaa kokemusta koiravaljakoista.

Talvivarusteet

Majoittumalla meillä saat aktiviteetteihin täydelliset talvivarusteet! Tämä keventää matkalaukkua huomattavasti! Meidän vehkeissä pärjäät helposti alle -30 asteen pakkasissa!
Varusteisiin kuuluu:

 • Haalari
 • Talvikengät
 • Villasukat
 • Nahkakintaat
 • Aluskintaat
 • Kypärähuppu
 • Karvalakki