Moottorikelkkasafari suurtuntureille

3 PÄIVÄÄ VAUHTIA, HAASTETTA JA UNOHTUMATTOMIA ELÄMYKSIÄ

Tämä 5 päivän paketin sisältämä 3 kolmen päivän moottorikelkkasafari vie sinut läpi metsien, soiden ja jäätyneiden järvien aina ylös puuttomalle lumiselle ylängölle lähelle taivasta Enontekiön suurtunturialueelle eli Käsivarren erämaahan. Retken aikana opit käsittelemään moottorikelkkaa eri tyyppisessä maastossa sekä kiskomaan omaa ja kavereiden kelkkoja pois umpihangesta takaisin reitille. Näet myös kuinka maisema ja metsätyyppi vaihtuu Muonion mäntymetsistä Enontekiön tunturikoivikkoon, sekä puuttomiin tunturilakiin.

Päivä 1 – Tervetuloa hotelli Jerikselle, Muonioon

Hotelli Jeriksen voit saavuttaa joko lentokoneella, junalla, linja-autolla tai omalla autolla. Katso ajo-ohjeet, lentokenttäkuljetukset yms. tämän sivun lopusta.
Majoittumisen jälkeen syömme maittavan illallisen ja valmistaudumme seuraavan päivän koitokseen. Voit halutessasi käydä rentoutumassa löylyissä Arctic Sauna Worldissa Jerisjärven rannalla

Päivä 2 – Muonio-Galdotieva

Aamupalan jälkeen tapaamme oppaan, käymme läpi turvallisuusasiat ja saamme ajo-opetuksen. Sen jälkeen haemme varusteet ja pakkaamme moottorikelkat.
Ensimmäinen 10km menee totutellessa uuteen moottorikelkkaan, mutta pikkuhiljaa vauhti kasvaa lähelle nopeusrajoituksia. Reittityyppi vaihtelee päivän aikana paljon. Jokien ja järvien lisäksi ajamme läpi soiden, metsien ja harjujen.
Lounastauolle pysähdymme Puolitaipaleen autiotuvalle aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vieressä.

Tulella kokatun lounaan ja nokipannukahvien jälkeen matka jatkuu kohti Hetan kylää. Kylältä on vielä n.20km Galdotievaan, Palojärvelle. Loppupätkä onkin maisemaltaan ja profililtaan erilaista. Puut ovat pienentyneet, maisema avartuu ja illan hämärtyessä kelkan valot tulevat tarpeeseen. Ylemmäksi mentäessä reitti saattaa ollaa ummessa tuiskun jäljiltä, joet ja ojat voivat olla auki aivan reitin tuntumassa. Avarassa maastossa tekisi mieli ajaa lujempaa, mutta tarkkaavaisuutta ei saa päästää herpaantumaan.

Galdotievaan saavuttaessa vuorossa on majoitus usean hengen mökkeihin. Majoittumisen jälkeen vuorossa on sauna ja avanto jonka jälkeen syömme yhdessä päivällisen.

Päivä 3 Galdotieva – Puussasvaara

Aamiaisen jälkeen sukset osoittavat kohti avotunturia! Galdotievasta eteenpäin alkavalla uralla tarvitset uraluvan joka tulee meidän puolesta.
Päivämatka vaihtelee n. 80-100km välillä. Tällä reittiosuudella kelillä on suuri merkitys. Joskus kova tuuli ja huono näkyvyys tekee etenemisestä hidasta ja kun taas auringon paistaessa voi huoletta paahtaa menemään nauttien maisemista. Käsivarren tunturialue voi olla hyvinkin arvaamaton, eikä kokemattoman kannata sinne yksin lähteä.

Koivikoiden vähennyttyä reitti nousee puuttomalle tunturiylängölle josta henkeäsalpaavat maisemat aukeavat Suomen ja Norjan puolelle. Raja-aita meneekin ihan reitin vieressä. Puuttomalla ajaessa turvavälistä on hyvä pitää huoli, silloin tällöin reitin varrella on kiviä joita ei näe. Lounas ja nokipannukahvit nautitaan matkan varrella olevalla autiotuvalla. Nyt olemme syvällä poronhoitoalueella, joten hyvällä tuurilla voimme nähdä useamman sata poroa kerralla syömässä reitin varrella. Lounaan jälkeen palaamme takaisin Galdotievaan. Saunan, avannon ja päivällisen jälkeen on vuorossa viimeinen yö.

Päivä 4 Galdotieva – Palojoensuu – Muonio

Aamiaisen jälkeen sukset kääntyvät etelään kohti Hettaa ja Hetasta kohti Ruotsin rajalla olevaa Palojoensuuta. Päivämatkan pituus on n. 100km
Reitti vie meidät takaisin tunturikoivikoista mäntymetsiin. Palojoensuusta ylitämme Muonionjoen eli väylän, joka on myös rajajoki ja siirrymme Ruotsin puolelle. Loppumatkan pysymme rajan tuntumassa lopussa hypäten takaisin Suomen puolelle. Lounas nautitaan perinteisesti tulilla nokipannukahvin kanssa. Saavumme Muonioon alkuillasta.

Safarin purkamisen jälkeen majoitumme Hotelli Jeriksen hotellihuoneisiin ja pesemme pois pakokaasut ja rentoudumme Arctic Sauna Worldin löylyissä.

Kohokohdat

 • Muonion tykkymetsistä puuttomalle suurtunturialueelle
 • n. 300km ajoa
 • Majoittuminen tunturikeskuksessa.
 • Maastolounaat ja nokipannukahvit safarin aikana
 • Päätöslöylyt Arctic Sauna Worldissa

Ensimmäinen yö nukutaan Hotelli Jeriksen uusituissa hotellihuoneissa.  Seikkailun aikana majoitut Tunturikeskus Galdotievassa Käsivarren ja Pöyrisjärven erämaa-alueen välissä. Galdotievan mökeissä on nukkumapaikat 4-8 hengelle kahdessa kerroksessa. Mökeissä on keittiö, vessa, suihku ja sauna. Retken aikana meillä on käytössä privaattisauna avannolla Palojärven rannalla.

Aamiainen ja päivällinen nautitaan Galdotievan päärakennuksen ravintolassa.

Viimeinen yö nukutaan Hotelli Jeriksen uusituissa huoneissa.

Hotelli Jeris sijaitsee Jerisjärven rannalla Keimiöniemen ja Kutunivan välissä.

Saapuessasi Autolla tietä 79 pitkin etelästä, Aja Levin keskustasta pohjoiseen n.32km kohti Muoniota ja käänny oikealle Jerisjärventielle ennen Rauhalan kylää. Aja Jerisjärventietä n. 10km. Hotelli Jeris tulee vasemmalle puolelle heti ylikulkusillan jälkeen. Saapuessasi tietä 79 pohjoisesta. Aja Muonion keskustasta n. 12km ja käänny vasempaan Särkijärven kylän kohdalta Pallaksentielle. Jatka n.7,5km ja käänny oikealle Jerisjärventielle kohti Hotelli Jeristä. Saapuessasi Pallastuntureilta aja Pallaksentietä kohti Muoniota ja 7km jälkeen käänny vasempaan Jerisjärventielle.


Kutsutaksilla
pääset helpoiten Hotelli Jerikselle Kittilän lentoasemalta. Jos haluat meidän varaavan kuljetuksen, ota yhteyttä sales@harriniva.fi Jos haluat varata kuljetuksen itse, ota yhteyttä Tapio Hietalahteen sähköpostitse muoniokt@hotmail.com. Muistathan varata kuljetuksen viimeistään 24h ennen lentoa

Kolarin rautatieasema sijaitsee n.85km päässä Jerikseltä. Aja autolla pohjoiseen E8 tietä kohti Muoniota. 8,5km jälkeen käänny oikealle Ylläksentielle kohti Hannukaista.
Aja 60km Äkäslompolon kylän läpi Muotkavaaraan. Muotkavaarasta Käänny oikealle tielle 79 kohti Rauhalaa ja Kittilää. Aja 7km ja käänny Rauhalan kylän jälkeen vasemmalle Jerisjärventielle. Aja Jerisjärventietä n. 10km. Hotelli Jeris tulee vasemmalle puolelle heti ylikulkusillan jälkeen.

Tiesithän, että meiltä on turvallista varata! Voit peruuttaa lomasi 2 päivää ennen saapumista ja saat rahat takaisin. Varaa nyt unelmalomasi luottavaisin mielin ja tule nauttimaan Lapin uskomattomasta luonnosta.

Päivämäärät:

 • 17.-21.02.2021
 • 03.-07.03.2021
 • 17.-21.03.2021

Hinta alkaen 1245 € / hlö

Voit myös kerätä ystäväsi, sukulaisesi tai oman rymysakkisi privaattisafaria varten!

Kysy lisää myynnistämme sales@harriniva.fi

Pakettiin sisältyy

2 yötä tunturikeskuksessa, 2 yötä hotelli Jeriksellä

Ensimmäinen yö nukutaan Hotelli Jeriksen uusituissa hotellihuoneissa.  Seikkailun aikana majoitut Tunturikeskus Galdotievassa Käsivarren ja Pöyrisjärven erämaa-alueen välissä. Galdotievan mökeissä on nukkumapaikat 4-8 hengelle kahdessa kerroksessa. Mökeissä on keittiö, vessa, suihku ja sauna. Retken aikana meillä on käytössä privaattisauna avannolla Palojärven rannalla.

Aamiainen ja päivällinen nautitaan Galdotievan päärakennuksen ravintolassa.

Viimeinen yö nukutaan Hotelli Jeriksen uusituissa huoneissa.

Päivät moottorikelkan selässä.
Päivät kuluvat moottorikelkan selässä. Päiväkohtaiset matkat vaihtelevat reittisuunnitelman, vuodenajan, sekä sään mukaan. Normaalisti matkat ovat n. 80-120. Moottorikelkalla ajaminen vaatii ajokortin, aiempaa ajokokemusta moottorikelkalla ei tarvita. Ennen retkeä saat täydellisen ajo-opetuksen oppaaltasi.
Täysihoito
Paketti sisältää ruokailut koko ajalle, sekä avotulella valmistetut maastolounaat, ja perinteiset nokipannukahvit päivän aikana.
Arctic Sauna World - sisäänpääsy
Huskyvaljakkoajelu vie sinut vauhdikkaalle seikkailulle läpi järvenjäiden, soiden ja metsien. Saat kumppanisi kanssa ajettavaksi oman tiimin ja puolessa välissä matkaa voitte vaihtaa ajajaa.
Huskyvaljakkoajelu tapahtuu oppaan johdolla, ennen ajelua saat ajo-opetuksen ja kaiken muun tarvittavan tiedon seikkailua varten. Ajelua varten et tarvi aikaisempaa kokemusta koiravaljakoista.
Talvivarusteet

Majoittumalla meillä saat aktiviteetteihin täydelliset talvivarusteet! Tämä keventää matkalaukkua huomattavasti! Meidän vehkeissä pärjäät helposti alle -30 asteen pakkasissa!
Varusteisiin kuuluu:

 • Haalari
 • Talvikengät
 • Villasukat
 • Nahkakintaat
 • Aluskintaat
 • Kypärähuppu
 • Kypärä
 • Pipo