Arctic Sauna World

 

Lapin mystisin ja ekologisin saunamaailma Muonioon Jerisjärven rannalle

 

– Harriniva Hotels & Safaris lanseeraa ensimmäisenä Suomessa saunamaailman, joka pohjautuu ekologisuuteen, Lapin luonnon elementteihin ja suomalaiseen mytologiaan. 

Lappilainen Harriniva Hotels & Safaris laajentaa tarjontaansa Muoniossa. Uutena tuotteena Harriniva lanseeraa Arctic Sauna World –kohteen Jerisjärven rannalla Pallastunturin kupeessa. Tämä suomalaiseen mytologiaan nojautuva tarinallinen ja vahvasti ekologinen hyvinvoinnin keskus tulee olemaan ainoa luokkaansa Suomessa ja pohjoisessa Euroopassa.

 

Arctic Sauna World – saunamaailma sijaitsee Muoniossa Hotelli Jeriksen yhteydessä Jerisjärven rannalla, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vieressä. Jerisjärvi on saamelaisten pyhä järvi ja tunnetaan anteliaasta kalasaalistaan koko Suomen historian ajan. Järven rannalle kohoava saunamaailma tarjoaa viisi erilaista saunaa sekä erilaisia elämys- ja hyvinvointisuihkuja, rentoutumistiloja, hierontoja ja hoitoja sekä uintiavanto. Saunamaailma avaa ovensa 1.12.2019.

 

Suihkut lähdevedestä

Arctic Sauna World käyttää täysin uusiutuvia energialähteitä: tilat lämmitetään järvilämmöllä ja lisäksi lämpöä kerätään talteen suihkuveden talteenottojärjestelmällä. Jeriksen sähkö on sata prosenttisesti uusiutuvaa tuuli-, vesi- ja aurinkoenergiaa. Saunamaailman vesi tulee läheisistä maanalaisista lähteistä ollen erittäin mineraalipitoista ja terveyttä edistävää. Saunamaailmassa tarjolla olevat juomat ja ateriat ovat paikallisista raaka-aineista valmistettuja.

 

Saunat suomalaisesta mytologiasta

Arctic Sauna Worldin saunat perustuvat saunan ydinajatukseen. Saunassa neljä elementtiä, maa, vesi, ilma ja tuli yhdistyvät luoden löylyn. Jokaisessa saunassa tuodaan esille yksi elementeistä. Vesisaunan kosteat löylyt ja tulisaunan savuinen tunnelma tarjoavat ainutlaatuisia saunakokemuksia samalla vierailulla.

-Neljä elementtiä tunnetaan ympäri maailman. Olemme luoneet neljän elementin saunakokemuksen, jonka kautta ihmiset voivat ammentaa hyvää oloa ja löytää uusia ulottuvuuksia hyvinvointiinsa. Sauna on paikka rentoutumiseen, meditaatioon, henkiseen ja fyysiseen puhtauteen. Meidän tarinalliset saunat Tapio, Ukko, Ilmatar ja Vellamo edustavat elementtejä suomalaisen mytologian luonnon jumalina ja jumalattarina, kertoo toimitusjohtaja Niina Pietikäinen. 

 

Neljän löylyn sauna ja infrapunasauna laavussa

Tapio, Metsän kuningas ja maasaunan henki, antaa ainutlaatuisen kokemuksen saunasta, jossa löyly on jaettu neljään eri ilmansuuntaan ja voimakkuuksiin. Ukko ylijumala hallitsee perinteistä suomalaista savusaunaa. Vellamo, veden jumalatar, hallitsee panoraamasaunaa, jossa vesielementti on läsnä ja luo rahoittavaa tunnelmaa. Vellamon sauna tarjoaa pehmeää ja kosteaa löylyä, jossa on helppo olla pidempäänkin nauttien näköalasta yli Jerisjärven. Ilmatar-sauna on tuulen jumalattaren sauna. Siellä ei ole tulista löylyä tai paksuja seiniä, vaan ainutlaatuinen Laavu-infrapunasauna tarjoaa pehmeän ja lempeän lämmön. Infrapunasaunan lisäksi tilasta löytyy rentoutumiseen tarkoitettu oleskeluhuone, missä voi nauttia Lapin kesästä ja kirkasvalohoidosta myös pimeimmässä kaamoksessa. 

 

Yksityissauna Repo – Revontulien katselu sauna

Repo on lappilaisen mytologian Tulikettu, joka valaisee taivaan revontulilla. Repo sauna on kaksikerroksinen revontulille omistettu sauna, josta on 180 asteen näkymä Jerisjärvelle. Toinen kerros on saunan vilvoittelu- ja rentoutumistila, mistä avautuu kodan muotoinen lasikatto, 360 panoraamaikkuna yötaivaan kaikkiin suuntiin.

 

Hotelli Jeris uudistuu

Myös legendaarinen Hotelli Jeris uudistuu täysin ensi talvikaudelle. Hotellin ravintolatilat ja huoneet uusitaan täysin Best in Wilderness -tyyliin. Sisustuksessa on käytetty paikallista osaamista ja suomalaisia tuotteita. Osa sisustuksellisista elementeistä on uniikkeja paikallisen puusepän suunnittelemia ja tekemiä.

-Ympärivuotisen matkailun kehittäminen vastuullisesti on meille tärkeä asia. Tällä reilun miljoonan euron investoinnilla ja uudella konseptilla tähtäämme myös kesän ja syksyn kasvattamiseen, toteaa toimitusjohtaja Niina Pietikäinen.

 

Arctic Sauna World faktoja:

  • 400 rakennusneliötä
  • 80 asiakaspaikkaa
  • 5 saunaa
  • Uniikki revontulien katselu sauna, 360 näkyvyys taivaalle
  • Uniikki Laavu-infrapunasauna
  • Suihkut lähdevedestä
  • Lämmitys maalämmöllä ja sähkö uusiutuvista energialähteistä
  • Investointi 1,2 miljoonaa euroa

 Lisätietoja: Toimitusjohtaja Niina Pietikäinen, Harriniva Hotels & Safaris, puh. +358 44 3089876, sähköposti: niina@harriniva.fi

 

Harriniva Hotels & Safaris on vuonna 1973 perustettu perheyritys. Tarjoamme mukavan erämaatyylisen majoituksen hotellihuoneissa, mökeissä, Aurora Dome -teltoissa sekä lumi-igluissa. Herkullisia ruokailukokemuksia voit nauttia kodikkaissa ravintoloissamme sekä lumihotellissamme, Kota-ravintoloissamme tai yksinkertaisesti luonnossa nuotiolla. Meiltä löydät porotilan, kaksi rekikoiratarhaa sekä laajan tarjonnan ympäri vuoden järjestettävistä ohjelmapalveluista koskemattomassa luonnossa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, Muoniossa ja Enontekiön erämailla. Toteutamme täyden palvelun elämyslomia Best In Wilderness –ajatuksella vastuullisesti.