Ihaile arktista maisemaa ja moottorikelkkaile Suomen, Ruotsin ja Norjan puuttoman tundran halki tällä eeppisellä reissulla.

Valmistaudu elämäsi seikkailuun!

Tundra Adventure alkaa Muoniosta, aivan Suomen ja Ruotsin väliseltä rajalta. Erämaareitit vievät sinut Ruotsiin Jukkasjärvelle, jossa vierailet maailmankuulussa Ice Hotellissa. Kiihdytä moottorikelkkasi puuttomalla tundralla takaisin Suomeen Kilpisjärvelle. Kelien salliessa näet Jäämeren vapaana ja kimmeltävänä – jos uskallat tee raikas pulahdus! Aja läpi syrjäisen Käsivarren erämaa-alueen, joka on porojen ja poronhoitajien valtakuntaa.

Päivisin seikkailu johdattaa sinua läpi laajojen asumattomien erämaaseutujen – iltaisin voit rentoutua kodikkaassa majoituksessa ja nauttia herkullisesta ruoasta.

Lähde mukaan joko yksin tai yhdessä – pieni 4-6 hengen ryhmä on hyvä tilaisuus saada uusia tuttavuuksia.

Tundra Adventure on oikea valinta kaikille seikkailunnälkäisille!

Tundra Adventure
Kohokohdat

  • Seikkaile läpi kolmen arktisen maan: Suomen, Ruotsin ja Norjan

  • Haasta itsesi ja tunne vapaus ajaessasi läpi arktisen erämaan tundralla

  • Ihaile Norjan vuoria ja vieraile Jäämeren rannassa

Hinta
Alkaen 3705€ / henkilö

Saatavuus
Helmikuu & Maaliskuu

Muut ajankohdat sopimuksesta, minimissään 4 henkilöä

Ohjelma

Päivä 1 – Tervetuloa!

Tervetuloa Lappiin! Lentokenttäkuljetuksen jälkeen saavut Muonioon, jossa nautit illallista ja majoitut safarimajoituksessa.

Päivä 2 – Käynnistä moottori

Tapaa kokenut oppaasi ja ryhmäsi kanssaseikkailijat aamiaisen jälkeen. Opas kertoo tulevasta ohjelmasta ja antaa turvaohjeet sekä ajo-opetusta.

Starttaa moottorikelkkasi ja seikkailu voi alkaa. Ensimmäinen etappi vie sinut läpi pohjoisen Ruotsin ja näet puiden pienentyvän ja tuntureiden suurentuvan. Ajettuasi päivän erämaareiteillä saavut Ruotsin Jukkasjärvelle. Vieraile Ice Hotellissa ja nauti runsaasta illallisesta.

Ajomatka 170 km

Päivä 3 – Tutustu tundraan

Tänään on aika tutustua tundraan, jossa valkeutta ja lunta riittää silmänkantamattomiin. Kiihdytä moottorikelkkasi avoimella tunturipaljakalla ja tunne tuuli kasvoillasi. Laaja tundra tarjoaa mahtavan vapauden tunteen!

Myöhään iltapäivällä saavut Kilpisjärven kylään järven rantaan tuntureiden keskelle. Herkuttele illallisella ja rentoudu saunassa.

Ajomatka 170 km

Päivä 4 – Jäämeri & Norja
 
Suuntaa yhä kauemmas pohjoiseen Norjaan ja kohti Jäämerta. Tunturit kasvavat vuoriksi kun lopulta saavutat Lyngenin vuonon, jossa Jäämeri kimmeltää sinisenä ja vapaana jäästä.

Saavuttuasi takaisin Kilpisjärvelle on aika illallistaa ja antaa lihasten levätä saunan löylyissä.

Ajomatka 140 km

Päivä 5 – Porojen valtakunta

Päivän etappi kulkee läpi Käsivarren erämaan, joka kuuluu poroille ja poronhoitajille. Jos olet onnekas saatat tavata jonkun sen asukkaista. Seuraa huolella opasta ajaessasi reitillä tuntureiden lomassa.

Iltapäivällä saavut Palojärven kylään, jossa illallinen ja kotoisa saunallinen mökki odottavat.

Ajomatka 140 km

Päivä 6 – Seikkailu huipentuu

Aamiaisen jälkeen aloita viimeinen ajopäivä kohti Muoniota erämaareittejä seuraillen.

Saavuttuasi Muonioon ja hotellille on aika juhlia! Muistele yhdessä ryhmäsi kanssa seikkailun kohokohtia ja nautiskele lappilaisista erikoisuuksista jäähyväisillallisen merkeissä.

Ajomatka 110 km

Päivä 7 – Näkemiin

Aamiaisen jälkeen kuljetus vie sinut Kittilän lentokentälle.

Pakettiin sisältyy

  • Meno-paluu lentokenttäkuljetukset Kittilä-Muonio
  • Lämpimät moottorikelkkavarusteet
  • Kaikki majoitus ja täysihoito (saapumispäivän illallisesta lähtöpäivän aamiaiseen)
  • Yöpyminen jaetussa majoituksessa ennen ja jälkeen moottorikelkkasafarin
  • Neljä yötä mökissä tai asunnossa moottorikelkkasafarin aikana
  • Aktiviteettiohjelma

Majoitus

Ensimmäisen ja viimeisen yön majoitus on Harriniva Hotels & Safaris kohteessa tai yhteistyökumppaneilla Muonion alueella.


Moottorikelkkasafarin aikana yövyt kaksi yötä mökeissä, asunnoissa tai hotellihuoneissa. Majoitukset ovat viihtyisiä ja niissä on yhteiset peseytymis- ja wc-tilat koko ryhmälle.

Pyynnöstä mahdollisuus varata huone Ice Hotellista Jukkasjärvellä saatavuuden mukaan.

Tärkeää tietoa

Kaikki ohjelmassa esitetyt ajomatkat ovat arvioita. Reitti saattaa muuttua kelin, turvallisuuden tai muiden yllättävien tilanteiden johdosta.

Osallistujan tulee olla vähintään 18 vuotias, jolla on tarvittava ajokortti. Safarilla jokainen ajaa omaa moottorikelkkaa, ei mahdollisuutta jakaa moottorikelkkaa toisen kanssa. Ohjelma vaatii riittävän hyvän fyysisen kunnon.

Moottorikelkkasafari ajetaan Lynx Adventure 900 SC
nelitahti moottorikelkalla, joka on erityisesti suunniteltu vaativaan pitkänmatkan ajoon.