Harjoittelijoiden kynästä

On kulunut kuusi viikkoa siitä, kun aloitimme työharjoittelun sisällöntuotannon parissa Harrinivassa. Pääsimme tutustumaan Harrinivan tarjoamiin aktiviteetteihin ja luomaan niistä sisältöä sosiaaliseen mediaan. Näihin kuuteen viikkoon mahtui paljon talvisia kokemuksia ja oivalluksia, joista lisää tässä kirjoituksessa.

 

Kuluneet viikot harjoittelun parissa ovat sujahtaneet ohi vauhdilla, sillä mielenkiintoista tekemistä on ollut paljon. Saimme lähtökohtaisesti vapaat kädet ja meitä kannustettiin toimimaan itsenäisesti sekä tuomaan omat näkemyksemme sisällön toteutukseen. Kamerat ja puhelimet olivat kuuden viikon ajan aina valmiudessa.

 

Snowmobiles on the lake

 

Ensimmäisinä päivinä pääsimme tutustumaan videotuotannon maailmaan. Olimme mukana toteuttamassa opetusvideota, jonka tarkoituksena oli perehdyttää Harrinivan asiakkaat koiravaljakkoajon ja talvipukeutumisen perusteisiin. Ensimmäisen viikkomme huipentui Jerisjärven saunamaailman lempeissä löylyissä vietettyyn iltaan ja huikeaan revontulinäytökseen, jotka ikuistettiin tietenkin kameralle.

 

Huskies running on the ice

 

Mieleenpainuvin työtehtävä oli Harrinivan Instagram-tilin haltuunotto, jossa esittelimme seuraajille viikon ajan Harrinivan lomakohteita ja niissä tarjottavia talviaktiviteetteja. Jaoimme kokemuksia muun muassa fatbike-maastopyöräilystä, lumikenkäilystä ja vierailimme Torassiepin hevos- ja porotilalla sekä koiratarhassa. Pääsimme tutustumaan myös Harrinivan jäärataan ja mittaamaan taitojamme icekarting-kisassa.

Saimme myös mahdollisuuden osallistua moottorikelkkasafarille ja vietimme päivän Muonion lumisia maisemia ihastellen ranskalaisturistiryhmän mukana. Lisää vauhdin huumaa koimme kahden päivän kestävän koiravaljakkosafarin aikana, joka suuntasi tunnelmalliseen hirsitupaan Nivunkijärvelle. Pääsimme myös mittaamaan lumensyvyyttä Harrinivan eri kohteissa ja raportoimaan siitä sosiaaliseen mediaan. Opimme myös paljon Harrinivan lomakohteiden vastuullisuudesta ja kestävyydestä.

 

man admiring the fells

 

Oivalsimme sen, kuinka lukemattomilla eri tavoilla sosiaalisen median sisältöä on mahdollista toteuttaa. Välillä haasteeksi muodostuikin lennokkaiden sisältöideoiden työstäminen sellaisiksi, että ne meidän osaamisemme ja resurssien puitteissa oli mahdollista toteuttaa. Kaiken kaikkeaan harjoittelu oli sopivassa suhteessa mielenkiintoinen, opettavainen että haastava kokonaisuus. Uusien kokemuksien lisäksi harjoittelu tarjosi lämpimiä kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa ja meidät otettiin lämpimästi vastaan Harrinivan työyhteisöön.

– Sanni ja Timo

PS. Alla vielä video huskysafarilta, johon saimme osallistua