Info

Täältä löydät hyödyllisiä vinkkejä, kun unelmoit lomasta aidossa Lapissa tai haluat tietää lisää meistä ja meitä ympäröivistä luonnon ihmeistä.

Harriniva on perheyritys, jonka viisi kohdetta sijaitsevat Luoteis-Lapissa kauneimpien tuntureiden sekä koskemattomien erämaiden vierellä. Jo 1973 perustettu Harriniva tuottaa vahvalla kokemuksellaan ikimuistoisen loman, josta riittää varmasti kerrottavaa kotonakin. Tunnemme tehtäväksemme toimia mahdollisimman vastuullisesti matkailun saralla ja opettaa samoja tapoja kaikille vieraillemme.

Meille on helppo tulla! Tule vaikkapa lentäen meitä lähimpänä sijaitsevalle lentokentälle Kittilään. Järjestämme kenttäkuljetuksia tilauksesta. Junalla pääsee Kolarin asemalle, josta matkaa voi jatkaa bussilla Muonioon. Omalla autolla meille on helppo tulla teitä numero 21 tai 79. Oma auto mahdollistaa myös helpot vierailut niin Ruotsissa, kuin Norjassakin.

Harrinivan kaikki viisi kohdetta sijaitsevat uniikeissa ympäristöissä, jotka mahdollistavat unohtumattomien aktiviteettien järjestämisen aina koskenlaskusta usean päivän huskysafariin. Kohteemme sopivat hyvin myös luonnon ihmeiden, kuten revontulien sekä keskiyön auringon ihailuun. Hotelli Harriniva, Hotelli Jeris sekä Torassieppi sijaitsevat aivan Ylläs-Pallaksen kansallispuiston läheisyydessä. Muonio tunnetaan maailman onnellisimpana kuntana ja siihen saattaa vaikuttaa se, että täällä saa tutkitusti hengittää maailman puhtainta ilmaa.

SAAPUMINEN

TULET SITTEN LENTÄEN, JUNALLA, BUSSILLA TAI OMALLA AUTOLLA, NIIN MEILLE ON HELPPO TULLA

Saapuminen lentäen

Suosittelemme Kittilän lentokenttää. Lentokentältä löydät useamman autovuokrausyrityksen toimipisteet

Reittilennoilla saapuville helpoin tapa saapua kohteisiimme Muonioon on kutsutaksi-palvelu. Lisätietoa kulkuyhteyksistä ja kutsutaksista Finavian sivuilla

Saapuminen linja-autolla

Hotelli Harriniva sijaitsee Kolarista päin tultaessa 3km ennen Muonion kirkonkylää E8 tien varrella. Bussipysäkiltä on n. 300m kävely hotellille

Hotelli Jeriksen vieressä on myös bussipysäkki. Osa Muonion ja Kittilä välillä olevista linjoista ajaa Jeriksen kautta (Pysäkin nimi matkahuollon sivuilla on Jerisjärvi, Muonio)

Torassiepin pysäkki on Pallaksentien varressa 3km Torassiepin kylältä. Torassieppi-Jeris alueella taksikyytejä ajaa Taksi Martti Keimiöniemi, puh. 016 538582

Bussiyhteydet löydät Matkahuollon sivuilta

 

Saapuminen Kolarin rautatieasemalle

Helpoin vaihtoehto saapua Kolarin rautatieasemalta on Taksihietalan Junataksi-palvelu. Junataksilla on kiinteä hinta Muonion keskustaan, joka koskee myös Hotelli Harrinivaa.

Haku- ja vientihinnat Torassieppiin ja Jerikselle saat ottamalla yhteyttä Taksihietalaan.

Puh. numero 040 7088105  sähköposti north.kth@gmail.com

 

arctic route

Arctic Route operoi Lapin ja Norjan välillä päivittäin talven yli. Kohteita ovat Tromssa, Alta, Narvik ja Rovaniemi. Suomen puolella Arctic Route operoi yhteistyössä Eskelisen Lapin linjojen kanssa

kotisivut www.thearcticroute.com sähköposti post@thearcticroute.com

Harriniva

Harrinivantie 35
99300 Muonio

Sales@harriniva.fi
+358 400 155 100

Torassieppi

Torassiepintie 212
99300 Muonio

Sales@harriniva.fi
+358 40 170 1925

Jeris

Jerisjärventie 91
99300 Muonio

Sales@harriniva.fi
+358 400 177 600

Vastuullinen Matkailu

Vastuullisen matkailun taustat ja faktat – Harriniva ”Best In Wilderness”

Harriniva Hotels and Safaris toimii Muonio-Enontekiön alueella Länsi-Lapissa, lähellä Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa, jossa on WHO:n mukaan mitattu maailman puhtain ilma.

Me Harrinivassa näemme asian niin, että olemme etuoikeutettuja meitä ympäröivästä luonnosta, josta meidän kaikkien on huolehdittava. Pyrimme toimimaan vastuullisen matkailun edelläkävijänä sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti.

Lataa Harriniva Oy:n vastuullisuussuunnitelma tästä

 

Meitä ympäröivät kirkkaan siniset järvet ja joet, joissa on loputtomat kalastusmahdollisuudet ja erinomainen juomaveden laatu. Lappia kutsutaan Euroopan viimeiseksi erämaaksi, jonka asukastiheys on noin 1,8 henkilöä / km2, kun taas poroja on 2,5 poroa / km2. Lappia voidaan myös pitää maailman suurimpana orgaanisena luonnonvaraisten ruokien poiminta-alueena. Jokamiehen oikeudella kaikilla on mahdollisuus poimia luonnonmukaisesti kasvaneita sieniä ja marjoja vapaasti. 

Pietikäisten perheelle Lapin kulttuuriperintö on erityisen tärkeä. Perhe, joka omistaa yrityksen jo kolmannessa polvessa, periytyy suoraan saamelaisista juurista, Vasaran perheestä. Saamelaiset ovat Euroopan ainoa alkuperäiskansa.

Revontulet

Kaikki todellisesta luonnonihmeestä – opi lisää mahtavista revontulista

Olet varmaan kuullut, että revontulet saavat alkunsa auringosta ja partikkelit törmäävät ilmakehässä antaen valoilmiön atomien palatessa varautuneesta tilasta nollatilaan ja niin edelleen. Onhan se mukavaa tietää mistä revontulet saavat alkunsa ja ja minkälainen prosessi on taustalla.

Mutta sillä tiedolla ei loppupeleissä paljoa tee, jos haluat nähdä revontulia.

Mitä sinun pitää tietää on missä, milloin ja miten revontulia voi nähdä, lue eteenpäin.

MISSÄ VOIT NÄHDÄ REVONTULIA

Muonio sijaitsee suoraan revontuliovaalin alla, mikä kiertää maan magneettisia napoja. Olemme suurin piirtein 69 leveyspiirillä. Tämä tarkoittaa sitä että tilastollisesti revontulimaksimin aikaan täällä voi nähdä revontulia joka toinen ilta ilman suurempia tapahtumia auringossa.
Mitä etelämmäksi menet, sen enemmän aktiivisuutta auringossa pitää olla että revontulia näkyisi. Pidä siis huolta, että lomasi suuntautuu tarpeeksi pohjoiseen jotta mahdollisuutesi nähdä revontulet ovat tarpeeksi hyvät.

Paikallisesti ajatellen on hyvä, että pohjoiselle taivaalle on esteetön näköala ja ympäristön valosaaste on minimaalista. Nyrkkisääntö on, että jos näet tähdet, näet myös revontulet. Tarkista etukäteen, mihin suuntaan pohjoinen osoittaa. Pieni avoin alue on aina hyväksi, kuten pohjoiseen aukeava suo, joen tai järven ranta. Näin näet matalammalle pohjoisen horisonttiin.

KOSKA VOI NÄHDÄ

Revontulilla on tapana näyttäytyä iltakahdeksan ja puolenyön välisenä aikana. Isompien revontulimyrskyjen aikaan aikaikkuna voi venyä iltaneljästä aamuseitsemään. Kun revontulet ilmestyvät taivaalle, ne yleensä viihtyvät ihailtavina 10-30 minuuttia. Revontulilla on myös tapana sykkiä vähän väliä. Nopeus ja elävyys kasvavat pariksi minuutiksi ja hetken päästä revontulet laskevat taas tasaiseksi kaareksi puiden päälle.

Jos haluat nähdä parhaimmat tanssit ja värit taivaalla sinun on hyvä olla valmistautunut! Heti kun tiedät että revontuliaktiivisuus lisääntyy, suuntaa ulos lämpimissä vaatteissa ja pysy siellä hieman pitempään. 
Kun taivaan tanssi alkaa kunnolla, et halua viettää sitä aikaa pukeutuen huoneessasi!

ENTÄ SÄÄ

Lapin sää on yleisimmiten vakaa. Vallitseva sää vaihtuu hitaasti toisin kuin rannikolla, missä sää voi vaihtua hyvinkin yllättäen. Tämä tarkoittaa, että pilvisyysennusteet Lapissa ovat hyvin paikkaansapitäviä. Meidän onneksemme sääalue vaihtuu pohjoiseen mentäessä. Jos Muoniossa on pilvistä, on hyvä mahdollisuus, että 1 tunnin ajomatkan päässä pohjoisessa on kirkkaat taivaat.

Tilastollisesti pilvisin kuukausi on marraskuu. Sen lisäksi optimaalinen aika nähdä revontulet on syyskuu-huhtikuun puoliväli. Syys- ja kevätpäivän tasauksien aikaan aktiivisuudessa on 10-15% hyppy. Eli syyskuun 23. ja maaliskuun 21. päivän tienoilla aktiivisuus kasvaa jostain syystä meidän onneksemme.

LÄMPÖTILAT

Vanhan kansan mukaan revontulet tulevat ainoastaan kylmällä säällä. Onneksi voimme nähdä ne aina kun taivas on kirkas. Sydäntalvella lämpötila voi laskea alle -30 pakkasasteen. Paukkupakkasen ilkeä vaikutus näkyy alavilla mailla, kuten jänkillä, järvillä ja kylän pinnassa. Pakkasutu ja tulipesien savu jäävät ohueksi hunnuksi päälle peittäen näkyvyyttä taivaalle. Näin kylmällä kelillä sinun on hyvä suunnata ylös!

Järjestämme moottorikelkkasafareita lähituntureille. Ne vievät sinut hunnun yläpuolelle puurajaan. Pakkanenkin putoaa mukavasti kymmenisen astetta ylöspäin kivuttaessa (inversio) Puuttomat tunturinhuiput tarjoavat henkeäsalpaavan näkymän yötaivaalle. Paksuja tykkylumen peittämiä puita, tuiskulippoja ja puhdasta Lapin luontoa 100km näkymällä jokaiseen ilmansuuntaan

KESKIYÖN AURINKO

Tervetuloa nauttimaan Lapin yöttömistä öistä, jolloin ei tarvitse mennä nukkumaan ollenkaan.

Keskiyön aurinko, joka myös yöttömänä yönä tunnetaan alkaa Muoniossa 26.5. ja päättyy 18.7. Tänä aikana aurinko ei laske kertaakaan eli voit nauttia auringosta vuorokauden ympäri aina heinäkuun 18. päivään saakka.

Yöttöminä öinä saattaa kellon ajat yllättää, eikä siitä tarvitse välittää. Valoa riittää luonnosta nauttimiseen, vaikka keskellä yötä. Jos haluat saada kaiken irti keskiyön auringosta, suosittelemme osallistumaan keskiyön ratsastukseemme tai yöpymään Tentsile puumajoitteessa tai Aurora Domessa, joissa voit nauttia maagisesta yöttömästä yöstä omasta pedistäsi.

Pilvet ovat ainoa este tästä luonnon ihmeestä nauttimiseen ja mikä onkaan hienompaa kuin auringon ihailu keskellä yötä tunturin huipulla, joen penkalla tai järven rannalla.

Näinä öinä ei kannata turhaan nukkua, sitä ehtii tekemään syksymmällä!