Torassieppi

Luomu- ja lähiruokaa, eksoottista majoitusta luonnon läheisyydessä,
joulupukin porojen harjoituksia, porotilamuseo ja paljon muuta.

Tutustu porojen elämään Torassiepin perinnetilalla

Torassiepista löydät mökkikylän, caravan parkin (kesäkaudella), luomu- ja lähiruokaravintolan, porotilan museoineen, huskytarhan, talvella Winter Village -lumihotellin ja ravintolan sekä Aurora Dome -luksusteltat. Porotilallamme on takanaan perinteikäs ja pitkä historia vuodesta 1847 lähtien.

Jos puhdas luonto, puhdas ruoka ja luonnon ihmeet ovat lähellä sydäntäsi, on Torassieppi kohteesi niin kesällä, kuin talvellakin. Retkeilyreitit lähtevät suoraan pihapiiristä, ravintolapalvelut ovat käytössäsi päivittäin ja porotilalla sekä huskytarhalla on mukava käydä tutustumassa eläimiin. Sijainti Toras-Sieppi järven rannalla mahdollistaa retket kirkkailla vesillä esim. melontaretkillämme.

Torassieppi on kohteena täydellinen keskiyön auringosta, syksyn ruskasta sekä revontulista nauttimiseen. Vie lomakokemus aivan uudelle tasolle yöpymällä Aurora Domessa, josta pääset ihailemaan näitä luonnon ihmeitä suoraan sängystäsi. Jos kaipaat aktiviteetteja lomallasi, voit valita omasi monipuolisista aktiviteeteistamme, joista löydät mm. husky-, poro- ja hevosaktiviteetteja.

Aukioloajat

2.12.22-26.3.23
 

Vastaanotto 07.30-22.00

Aamiainen 07.30-10

Lounas 12-14

Päivällinen 18.30-21.00

Torassieppi Reindeer Farm and Cottages
Torassiepintie 212, FI-99300 Muonio
+358 40 170 1925
sales@harriniva.fi | www.harriniva.fi

Majoitus

Luonnonrauhasta nauttivalle kodikasta majoitusta huoneissa, mökeissä ja erikoismajoituksissa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa.

Torassiepin pieni koko takaa kodikkaan mökkikylätunnelman, joka kiehtoo kokeneempaakin matkailijaa. Viihtyisät kahden hengen huoneemme sijaitsevat aivan päärakennuksen läheisyydessä Toras-Sieppi -järven rannalla ja niistä kaikista löytyy oma suihku sekä WC. Osan huoneista saa yhdistettyä väliovella.

Luonnonrauhassa sijaitsevat mökkimme antavat mahdollisuuden jättää kaupungin valot ja äänet todella taakseen. Takkamökkimme sopivat 4 henkilölle ja niistä löytyy kaksi erillistä makuuhuonetta, suihku, WC, takka sekä minikeittiö. Hieman suuremmasta Saunamökistä löytyy kaksi makuuhuonetta ja olohuone, jossa on mahdollisuus lisävuoteille kahdelle, joten tilaa riittää 4-6 hengelle. Lisämukavuutta tuovat sauna, suihku, WC, keittiö sekä tulikivitakka.

Caravanparkistamme löytyy 8 sähköllistä caravanpaikkaa sekä teltta-alue aivan järven tuntumasta. Suihkut, WC sekä vesipiste on käytössäsi. Meiltä löydät myös monipuoliset aktiviteetit, ravintolapalvelut sekä mahdollisuuden vuokrata välineitä, kuten maastopyöriä omaan luontoseikkailuun.

Torassiepissä voit valita normaalin majoituksen lisäksi jotain speciaalia, kun tarjolla on myös Aurora Dome -luksusteltat. Niiden suuret ikkunat mahdollistavat revontulien, ruskan väriloiston sekä keskiyön auringon ihailun suoraan omasta sängystä. Talvella voit myös yöpyä lumihotellissamme, jonka upeat lumiveistokset takaavat maagisen yöpymisen. Kesällä on aika ihmisen kiivetä takaisin puuhun, tai niiden väliin ripustettavaan Tentsile majoitteeseen. Tentsilessä voit nukkua ilmassa, kuin pilven päällä. 

Aktiviteetit

Järjestämme yli 40 vuoden kokemuksella monipuolisia aktiviteetteja niin kesällä kuin talvella.

Kesällä vieraamme ei tarvitse jäädä majoitukseen makaamaan, vaan meillä riittää mielenkiintoisia kokemuksia useammallekin kerralle. Tarjoamme kesällä mm. paljon erilaisia aktiviteetteja eläinten seurassa. Jos kuitenkaan huskyn heiluva häntä, porojen seura tai hevosten iloinen hirnunta ei ole sinun juttusi, niin miten olisi kalareissu Muonion kalarikkaissa vesissä? Jännityksen nälkään kesällä voit hypätä kumiveneeseen ja kokea Muonionjoen villit kosket. Suosittelemme myös rauhaa kaipaavalle ohjattuja vaellusohjelmiamme sekä maagisia kanoottiretkiä kristallinkirkkailla vesillä.

Talvikaudella olemme aktiivisen ihmisen unelmalomakohde. Meidän kanssamme pääset kokemaan unohtumattomat retket huskyvaljakolla, romanttiset pororekiajelut, ratsastamaan hevosilla revontulien alla ja nauttimaan herkulliset ateriat nuotion äärellä. Suurempien hevosvoimien tarpeessa meiltä löydät monta erimittaista moottorikelkkasafaria, jotka tarjoavat unohtumattomia maisemia ja apua vauhdinnälkään. Jos kaipaat jotain erikoisempaa talven unelmalomalle, miten olis esimerkiksi jääkarting Muonionjoella tai yksi maagisista revontulisafareistamme.

Porotila

Tervetuloa tutustumaan yhteen Suomen vanhimmista porotiloista

Lapinkartano on Torassiepin porotilan sydän. Porotila on ollut saman suvun omistuksessa jo vuodesta 1847 ja porotaloutta tilalla on harjoitettu jo yli sadan vuoden ajan. Lapinkartano on ennen vanhaan toiminut myös kestikievarina, jossa turisteja kyydinneet porosafarit ovat pysähtyneet matkalla Muoniosta Pallastunturille.

Kartanossa ja sen yhteydessä toimivassa porotilassa voit tutustua porotilan historiaan. Museossa on esillä tilan alkuperäistä esineistöä. Jokaisella esineellä on ollut täällä oma tehtävänsä ja jokaiseen liittyy oma tarina. Tilan ja sen irtaimiston säilymiselle on hyvä syy. Lapin sodan aikana tilalle ei kulkenut tietä, joten kylä ja sen talo säästyivät tuhoilta toisin kuin suuri osa Lappia.

Tilalla pääset tutustumaan poroihin, jotka elävät aitauksessa, jossa ne ruokitaan. Meillä voit katsella ja tervehtiä poroja. Voit myös ostaa poroille herkkuja Torassiepin ravintolasta ja ruokkia poroja aitauksen äärellä.

Järjestämme kesäisin vaellusretkiä porojen kanssa sekä talvisin eri mittaisia rekiajeluita. Voit halutessasi yhdistää poroajeluun retkilounaan nuotiopaikalla. Ainutlaatuisin elämys on lähteä iltaiselle poroajelulle hiljaiseen metsään, jonka pimeyttä valaisevat vain taivaan tähdet sekä taivaalla tanssivat revontulet.

Ravintola

Keittiöfilosofiana on tarjota terveellistä ja perinteistä suomalaista luomu- ja lähiruokaa.

Torassiepin 40-paikkainen ravintola ei tarjoile á la carte annoksia, vaan viikoittain kiertävää ruokalistaa, joka edustaa perinteistä suomalaista ruokakulttuuria modernilla twistillä. Ravintola keskittyy tarjoilemaan luomu- ja lähiruokaa, jonka peruselementteinä käytetään poronlihaa, lähijärvien kalaa, marjoja sekä sieniä.

On sitten kyseessä yritys, kaveriporukka tai juhlaväki, niin Torassiepistä löytyy useampi vaihtoehto ruokailuun ja kokoontumiseen. Aihkikota sekä Poropirtti tarjoavat tilat 70 ja Pikkukota 30 henkilölle.

Jos etsit vielä säväyttävämpää tilaa, voit ruokailla keskellä uskomattomia lumiveistoksia. Winter Villagen jääravintola tarjoaa talvisin tilat jopa 50 hengelle. Suunnittelemme mielellämme ruokailun juuri teidän toiveidenne mukaisesti!

Torassiepin ravintola toivottaa teidät tervetulleeksi nauttimaan luomu- ja lähiruokaa.

Winter Village

Winter Villagen teema selviää pian…

Torassiepin Winter Village tarjoaa unohtumattomia elämyksiä! Voit yöpyä lumihotellin iglussa, herkutella jääravintolan annoksilla tai nauttia lämpimiä juotavia Ice Barissa. Winter Villagen yhteydestä löytyy iglujen, jääravintolan ja Ice Barin lisäksi talven toimintapuisto lapsille ja lapsenmielisille.

Torassiepin Winter Villagessa sinulla on mahdollisuus majoittua perinteisessä lumi-iglussa kuten pohjoisella seudulla on tehty iät ajat sitten.

Winter Villagen Ice Bar palvelee satunnaisesti ja ilmoitamme tästä Facebook -sivuillamme. Kannattaa siis seurata meitä @Torassieppi.

Ikimuistoisen yön voit viettää niin yksin kuin kaksinkin. Täysin lumesta ja jäästä rakennetun iglun sisälämpötila pysyy siedettävänä, vaikka ulkona paukkuisi kovempikin pakkanen. Tarjoamme sinulle lämpimän makuupussin ja alustan, sekä kuumaa juomaa jotta kokemuksestasi tulisi entistä mukavampi!

Torassiepin Winter Village -jääravintolan ikimuistoisiin tiloihin mahtuvat jopa 50 hengen ryhmät. Voit ruokailla tai viettää mukavan hetken Ice Barissa kuumien juomien äärellä. Suunnittelemme mielellään juuri sinun ryhmällesi hieman erikoisemman ruokailun.

Aurorahut

Yön viettäminen Aurora Hutissa on uniikki tapa kokea Lapin luonto. Viihtyisä ja lämmin Aurora Hut on täydellinen paikka nauttia talvisesta järvimaisemasta, jonka yllä revontulet tanssivat.

Aurora Hut on ekologinen, kahden hengen luksusmajoite, joka sisältää parisängyn, sisä-wc:n ja minikeittiön. Lämpöpumppu takaa tasaisen lämpötilan pakkasen paukkuessa.