Vastuullinen Matkailu

 

Tähän vuodenaikaan monet meistä suunnittelevat tulevan talven lomiaan.

Valintoja on tehtävä useita ja odotuksien on täytyttävä. Loma jättää muistoja sydämeesi, mutta valitettavasti se voi myös jättää jäljen lomakohteesi ympäristöön. Mitä sinä voit tehdä vähentääksesi hiilijälkeäsi voidaksesi nauttia lomasta koko sydämestäsi? Päinvastoin kuin hiilijalanjälki, joka viittaa kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttamiin negatiivisiin ympäristövaikutuksiin tuotteen koko elinkaaren ajan, hiilikädenjälki tarkoittaa tuotteen positiivisia ympäristövaikutuksia koko sen elinkaaren ajan. Hiilikädenjälki syntyy materiaalien käytöstä, eliniästä ja suorituskyvystä, hiilen talteenotosta ja varastoinnista, energian käytöstä ja jätteistä.

 

 

Harrinivassa meillä on etuoikeus nauttia ympäröivästä erämaasta ja maailman puhtaimmasta ilmasta.

Olemme sitoutuneet olemaan vastuullisen matkailun edelläkävijä sekä Suomessa että muualla maailmassa. Meitä ympäröivät kirkasvetiset järvet ja joet, joilla on loputtomat kalastusmahdollisuudet sekä juomalaatuista vettä. Lappia kutsutaan ”Euroopan viimeiseksi erämaaksi”, täällä on noin 1,8 henkilöä / km2 ja 2,5 poroa / km2. Suomen Lappi on maailman suurin luonnonvaraisen ruoan poiminta-alue, jonka koko on mahtavat 9 miljoonaa hehtaaria. Täällä jokamiehenoikeudet antavat luvan poimia luonnonmukaiset sienet ja marjat vapaasti. Lapin kulttuuriperintö on tärkeä meille. Pietikäisten-perhe, joka omistaa yrityksen 3. sukupolvessa, tulee suoraan saamelaisten alkuperäiskansasta, Vasaran perheestä.

 

 

Harriniva ei ole valmis kaikessa, mutta on täysin sitoutunut tähän kestävän kehityksen matkaan, jonka yhdessä teemme. Tässä on muutamia esimerkkejä erilaisista asioista, joilla voit luoda oman hiilikädenjälkesi loman aikana Harrinivassa ja osallistua matkallemme kohti hiilivapaata tulevaisuutta.

* Ajattele ennen pakkaamista, mitä todella tarvitset matkustessasi meille. Matkatavaroiden painon pienentäminen vaikuttaa suoraan matkan päästöihin. Tarjoamme sinulle kaikki tarvittavat ulkoiluvälineet (saappaat, villasukat, hattu, käsineet, haalarit). Meiltä saamasi varusteiden paino on n. 4,8 kg aikuiselle ja n. 2,9 kg lapselle. Toivottavasti voit vähentää matkalaukkusi painoa näin.

* Tarjoamme kierrätyspisteet kaikissa hotelleissamme. Koska sijaitsemme syrjäisellä alueella, kaikkea ei ole vielä mahdollista kierrättää, mutta pyrimme vaikuttamaan alueen kierrätysmahdollisuuksiin parhaamme mukaan. Tällä hetkellä oleskellessasi voit kierrättää pullot, paperin, paristot, muovin, metallin ja lasin. Osa kohteistamme tarjoavat myös biojätteen kierrätystä.

* Päivittäinen siivous ei sisälly automaattisesti lomaasi, voit pyytää sitä tarvittaessa vastaanotostamme. Emme vaihda liinavaatteita automaattisesti lomasi aikana. Jos haluat vaihtaa liinavaatteet, voit pyytää sitä tarvittaessa vastaanotostamme. Pyyhkeet vaihdetaan vain siivouksen yhteydessä, kun ne jätetään lattialle. Pyrimme vähentämään tarpeetonta puhdistusta ja pyykkiä, mutta olemme täällä palvelemassa sinua, kun haluat päivittäisen siivouksen tai pyyhe / liinavaatteiden vaihdon. Ota vain tarvittaessa yhteyttä vastaanottoomme.

* Suomen vesijohtovesi on puhdasta ja juomakelpoista. Sinun ei tarvitse ostaa juomavettä pullossa. Valikoimamme tarjoaa myös uudelleen täytettäviä Harriniva-pulloja, jotka voit täyttää huoneessasi ja käyttää uudelleen.

* On myös tärkeää muistaa sammuttaa valot ja muut elektroniset laitteet, kun poistut majoituksestasi. Ikkunat tulisi pitää kiinni ja antaa ilmastointilaitteen suorittaa työnsä. Kaikki käyttämämme sähkö on vihreää ja lämmityksenä käytämme maalämpöä. Tärkein sääntö hiilineutraalina olemisessa on luonnonvarojen tuhlauksen välttäminen.

* Istuta puu – puu edustaa kaikkea mitä Harriniva on. Ilman meitä ympäröiviä metsiä ei olisi luontomatkailua. Haluamme viedä kaikki vieraamme erämaahan, metsä ei ole jotain pelättävää, vaan jotain omaksuttavaa. Puu – metsä – erämaa, reitti luontoyhteyden löytämiseen. Voit laskea lomasi hiilijalanjälkeä kanssamme istuttamalla yhden puun. Haluatko liittyä meihin?

* Voit myös muistuttaa ystäviäsi vastuullisuudesta ja levittää sanaa sosiaalisen median kautta.

 

 

Yrityksenä Harriniva tekee jo monia asioita ja paranee koko ajan.

Käy lukemassa vastuullisuuden toimintasuunnitelmamme saadaksesi lisätietoja. Paikan päällä kohteissamme henkilökuntamme kertoo mielellään työstämme Harriniva Hotels- ja Safaris-tuotteiden kestävän kehityksen parantamiseksi.

 

 

Elä vastuullisesti!