TENON MUISTOLL

25.2.2018-12.5.21

Mervi ”Meku” Regina

 

Aivan liian aikaisin päättyi tämän suuren ja niin rakkaan koiran elämä. Sinun kohtaloksesi koitui hajonnut olkapää. Todennäköisesti hyppäsit kopin katolta ja tulit huonosti alas. Mitään ei ollut tehtävissä, ainoa vaihtoehto oli päästää sinut kivuista.

 

Kun reilu kolme vuotta synnyit, olin aivan innoissani. Teitä syntyi seitsemän eloisaa pentua. Heti kun lähditte liikkeelle, menetin sydämeni sinulle. Olit vilkas, sinulla oli suuret vallattomat korvat ja pitkät hontelot jalat. Olit utelias ympäristölle, mutta samalla olit harvinaisen kuuliainen. Sinulle ja minulle syntyi hyvin vahva side jo aivan ensi viikkoina. Olit erityinen, sen ymmärsin heti. Samanlaisen tunteen oli herättänyt ainoastaan isäsi Pältsa kymmenen vuotta aiemmin.

 

Kasvoit isoksi ja vahvaksi pojaksi, ja jo kolmivuotiaana olit laumasi kingi. Ollessasi 1,5 vuotias laitoin sinut isäsi kanssa ykkösjohtoon. Tiesin, että sinussa oli potentiaalia, mutta silti yllätit minut täysin. Jos ei menty eteenpäin, makaisit rauhassa isäsi vieressä. Ihan sama vaikka vieressä olisi ollut häliseviä lapsia tai moottorikelkkoja, olit tyynen itsevarma. Jos uralla oli uutta lunta, otit sen hauskana haasteena. Loikit umpisessa innoissasi uraa etsien. Tiesin, että olet aarre, tuleva huippujohtaja.

 

Sinun viimeiseksi jääneenä talvena meillä ei juuri asiakkaita ollut, mutta treenilenkeillä osoitit sen, minkä jo tiesin. Olit todellinen johtaja. Nautit siitä työstä, ja olit siinä hyvä!

 

Menetin hyvän johtajan, mutta vielä:  enemmän menetin erittäin rakkaan koiran. Sinun suuret ja älykkäät silmät katsomassa minua uteliaasti. Olit nöyrä ja kuuliainen. Olit hassu. Painauduit lujasti vasten kun sinua rapsutin. Liikautit sydäntäni joka päivä. Näin rankalta ei ole tuntunut yhdenkään koiran menettäminen näiden yli 20 vuoden aikana. Olit hyvin erityinen koira, hyvin rakas minulle. Lähdit aivan liian aikaisin! Ikävä on kova.