The Best Job Ever - Harrinivan Suurlähettiläs

Tämän julkaisun on kirjoittanut Harrinivan viime talvikauden Harriniva suurlähettiläs – Laura. Hän sai mahdollisuuden tulla kokemaan kaikki meillä tarjottavat aktiviteetit. Katsotaanpa mitä Lauralla on sanottavana täällä vietetystä ajasta.

 

”The Best Job Ever” vei minut Suomen Lappiin ja Harrinivaan yhdeksi kuukaudeksi kokemaan kaikki aktiviteetit ja dokumentoimaan ne matkan varrella. Tämä mahdollisuus heitti minut erämaahan näkemään kokonaan uuden kulttuurin ja oppimaan tästä ainutlaatuisesta maailmanosasta.

 

Husky Resting

 

Aktiviteetit vaihtelivat nopeammasta moottorikelkkailusta ja husky-safareista, joiden reiteillä mentiin läpi metsien ja jäätyneiden järvien. Sain nähdä laajat ja kauniit maisemat samalla, kun liikuimme niiden läpi paikallisella tavalla. Huskyt olivat aina innoissaan juoksemaan! Niiden ohjaaminen lumen läpi ja heidän valjaidensa lajittelu antoivat minulle käsityksen husky-oppaan elämästä. Olin niin innoissani, kun sain oman lauman. Kaikki aktiviteetit ovat syvällä erämaassa, joten pääsin tutustumaan Muonion ympäröiviin laajempiin alueisiin. Kävin kiertämässä jäärataa jääkartingissa, sitten siirryin ratsastamaan lumen keskelle, jossa suunnattiin taianomaiseen metsään. Rakastan, miten kaikki aktiviteetit liittyvät luontoon, mutta omin eri tavoin. Toinen tärkeä hetki, jota ei pidä unohtaa… revontuli poro kokemus, joka sai minut hämmästymään. Kun istuin reessä peiton alla, poro johdatti meidät Torassiepin jäätyneen järven yli samalla, kun violetti ja vihreä revontuli valaisi taivaan. Se oli ilmiömäinen! Jotain tästä maailmasta ja yliluonnollisesta, ja hetki olla luonnonkauneuden äärellä. Valot pyörivät ja virtaivat tähtitaivaan yli, ja me kaikki puhuimme siitä avotulen ympärillä.

 

Aurora Borealis Lapland

 

Harrinivassa oli monia mahdollisuuksia oppia paikallisesta kulttuurista, ja yksi niistä oli osallistua Lappish Foodie -kokemukseen, jossa yksi oppaista kokkasi paikallisen tyylin illallisen avotulella. Käsin poimittuja sieniä, metsän marjoja ja paikallista poroa. Local Culture – aktiviteetissa opein poronkasvattajista ja porotilan historiasta, ennen kuin lähdimme poroajelulle metsään. Jotkut poroista olivat villimpiä, toiset taas rennompia ja muutamat innostuvat menemään muita nopeammin! Toinen tapa, jolla sain tietää todellisen suomalaisen kulttuurin, oli hypätä avantoon ja savusaunaan! Virkistävä kokemus, joka todellakin käynnisti minut uudelleen. Ja kun suomalaisilla ei ole avantoa… on lunta. Jep, ajattelin, että he vitsailivat, mutta ilmeisesti eivät! Suosittelen tätä. Suomalaiset tekivät tämän rauhallisina. Ajan ottaminen rauhoittumiseen ja saunan käyttö tietynlaiseen meditointiin oli minulle mielenkiintoinen oppi, josta mielestämme me kaikki voisimme ottaa oppia. Ehkä nämä tekijät ovat linkki siihen, että Suomi on maailman onnellisin maa?

 

 

Erikoiset yöpymiset olivat matkan selkeitä kohokohtia. Majoitukset ja niiden puitteet tuntuivat hetkiltä, jotka tapahtuvat vain kerran elämässä ja ne muistetaan ikuisesti! Revontulien tanssiessa taivaalla samaan aikaan, kun istuu Aurora Domessa takkatulen ääressä, voi tuntea romantiikan katsellessa rauhaisan järven ylle. Samalla erätuvassa yöpyminen moottorikelkkasafarin päätteeksi vieraiden ihmisten kanssa oli todellinen kokemus. Vaeltelimme saunaan ja katselimme revontulia, jotka tanssi taivaalla yli tunnin. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä… jäähotelli. Ehdottomasti kukaan ei unohda arktista makuupussia, kun makasin jääveistoksen vierellä, jossa naisen hiukset värjäytyivät vaaleanpunaisesta valosta. Rauhallisen Torassiepin jäähotellin seiniin oli kaiverrettu lappilaisen mytologian ja jumalattarien veistoksia.

 

Snow Hotel Sculpture

 

Matkani Lapissa ylitti kaikki odotukseni. Tämä valtava ja rauhallinen erämaa on jotain, jota et löydä missään muualla, ja yksinkertainen tapa elää ja yhteys luontoon oli nöyrä kokemus. Harrinivan henkilökunnan intohimo luontoa kohtaan ja kaikki mitä he tekevät luonnon kanssa on todella inspiroivaa. Harriniva on mahtava paikka uppoutua täysin luontoon ja tähän kauniiseen osaan maailmaa.


-Laura Duncan