TYVÄRET TUNTURISSA X JERIS

Miltä sinusta kuulostas lähteä Tyvärien kanssa Lapin keväthangille, lumikenkäilemään iliman kiirettä pitkin Muonion mahtavia maastoja ja viettämään unohtumatonta viikonloppua tunturin kuppeeseen?

No solekko lähteä!

Lumikengillä Keväthangille 25.-28.03.2021

Solekko tehä! – asenteella koemma yhessä mahtavia elämyksiä, nautimma ympäröivästä luonnosta, pääsemmä tutustumaan uusiin retkeilykavereihin ja samalla opimma myös tärkeitä erätaitoja! Tule yksin tai ota kaveri mukaan, vietämmä yhessä unohtumaton viikonloppu mainiossa Muoniossa!

Kevättalvi on Tyvärien yksi lempivuodenajoista! Liukulumikengillä on helppo kulkea omia reittejä pitkin Muonion mettiä ja ihailla ympäröivää luontoa. Tällä Tyvärien kevätretkellä vietämmä porukalla mukavaa aikaa liikkuen luonnossa iliman kiirettä, opetellaan yhessä erätaitoja sekä nautitaan upeasta luonnosta ja rauhasta.

Onko sinulla oma porukka jonka kanssa haluaisit tulla viettämään laatuaikaa Lappiin mutta päivämäärä ei sovi suunnitelmiin? Kysy tarjous räätälöidystä paketista!

PÄIVÄ 1. – TORSTAI
Tänään on aika saapua Muonioon, majoittuminen kahden hengen huoneisiin Hotelli Jeriksellä. Illalla tutustumma porukkaan herkullisen päivällisen äärellä ja valmistaudumma tulevaan lumikenkäretkeen.

PÄIVÄ 2. – PERJANTAI
Perjantaina aamulla on aika heittää reput selkään ja lähteä maastoon. Liukulumikengillä tai perinteisillä lumikengillä on helppo kulkea omia reittejä pitkin ja ihastella ympäröivää luontoa. Matkaa taitetaan porukan toiveiden mukaan ja tahtiin, kiire ei ole mihinkään! Kun nälkä yllättää, nautitaan eväät tulilla ja hengähdetään hetki. Matka jatkuu hiljalleen ja itapäivään mennessä olemmakin jo päässeet eräkämpälle, jossa saunan lämmityksen ja muut toimet tehemmä yhessä porukalla.

Koko ilta on aikaa nauttia rauhassa, saunoa ja syödä oikein hyvin ja rentoutua takkatulen ääressä! Illan tullen on aika painua untenmaille kerääämään voimia seuraavaan päivään, missäpä sitä paremmin nukuttais ko eräkämpällä, päivän seikkailut mielessä!

PÄIVÄ 3. – LAUANTAI
Hyvin nukutun yön jälkeen on mukava kömpiä vällyjen välistä yhteiselle aamupalalle. Tänään matka jatkuu verkkaisesti kohti tienlaitaa omia polkuja kulkien ja uusia reittejä etsien. Retkieväät nautitaan taas matkan varrella. Saatamme vain jonkun tunturinki matkalla käydä vallottamassa ja maisemia ihailemassa! Iltapäväksi palataan takaisin Jerikselle keuhkot täynnä maailman puhtainta ilmaa ja toivottavasti hymy korvissa.

Parin päivän rutistus lumikengillä saattaa jo tuntua, mutta eipä huolta! Iltapäivällä on luvassa kehoa ja mieltä rentouttava saunajooga sekä saunomista upeassa Arctic Sauna Worldissa. Yhteinen päivällinen Jeriksen tunnelmallisessa ravintolassa kruunaa reissun, siinä samalla onkin mukava käydä läpi viikonlopun tapahtumia ja suunnitella jo uusia tulevia reissuja. Ja voimma melkein taata että kyllä uni maistuu hotellihuoneen valkoisissa lakanoissa tänä yönä!

PÄIVÄ 4. – SUNNUNTAI
Valitettavasti kaikki hyvä loppuu aikanaan ja tänään aamupalan jälkeen on kotiinlähdön aika, mutta ehkäpä ajatuksissa siintääkin jo seuraava Lapin reissu. Toivottavasti me nähhään pian uudelleen!

KAIKKI TÄMÄ SISÄLTYY PAKETTIIN

 • 2 yötä Jeriksellä hotellihuoneissa
 • 1 yö eräkämpällä
 • Täysihoito (aamupala, lounas, päivällinen)
 • Tarvittavat talvivarusteet
 • Opastus reissu aikana
 • 1 sisäänpääsy Arctic Sauna Worldiin
 • Saunajooga-tunti

Tämä paketti totteutettaan yhteistyössä Tyväret Tunturissa kanssa.

Tyväret Tunturissa on kaksi elämänmyönteistä seikkailijatyvärtä tunturin kuppeesta, Suomineidon kainalosta eli Muoniosta. Me tykkäämmä tehä ja elää omanlaista elämää, touhuta monipuolisesti luonnossa.

Oli se sitten retkeilyä, kelekkailua, kalastusta tai vaikkapa mettästystä, siellä me olemma! Olemma molemmat myöskin koulutettuja eräoppaita ja töitä matkailualalla olemma tehny monipuolisesti kelekkasafareista toimistohommiin.

Tuomma esille Lapin ja etenkin meän oman kotipaikan Muonion loistavia retkeilymaastoja, uppeita tunturikohteita ja ympärillä olevaa luontoa.

Haluamma myös että entistä usseempi uskaltas lähteä retkelle, yksin tai yhessä meän kanssa! On kuiten todistettu että luonnossa oleminen ja sen läheisyys lisää hyvinvointia monella tavalla, se on jo aika hyvä syy lähteä meän kanssa lumikengillä keväthangille!

Tyvärien seikkailut Instagramissa

Tyvärien seikkailut Facebookissa

Hotelli Jeris ja Arctic Sauna World sijaitsevat Jerisjärven rannalla Keimiötunturin kupeessa. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto alkaa hotellin takametsistä. Edessä avautuva 10km pitkä Jerisjärvi ja hotellin rauhallinen sijainti ovat omiaan antamaan vastapainoa isojen keskusten hektisyydelle. Jerisjärven rannalla sijaitseva Arctic Sauna World on oiva paikka rentoutua viidessä erilaisessa saunassa ja virkistäytyä 15m leveässä avantouintialtaassa.

2019 uusittu hotellin ravintola huokuu tyyliä, lämmintä tunnelmaa ja retrohenkeä hotellin historiaa mukaillen. Järvelle avautuvat usean metrin levyiset ikkunat tuovat kaamoksen pastellisävyt, sinisen hetken ja aamuauringon ruokapöytääsi.

Hotelli Jeriksen huoneet on sisustettu tyylikkääseen erämaatyyliin hotellin hiihtoteemaa mukaillen. Kaikista huoneistamme löytyy oma kylpyhuone sekä WC. Jerikseltä löytyy myös luksusteltta Aurora Domet sekä uusimpana revontulimajoite – Artic Firefox Lodge.

LISÄPALVELUT

 • Vuokraa liukulumikengät retken ajaksi 50,00 € /setti
 • Vuokraa perinteiset lumikengät retken ajaksi 20,00 € /setti
 • Lisäyö kahden hengen huoneessa ennen tai jälkeen paketin 30,00 € /henkilö
 • Lisäyö yhden hengen huoneessa ennen tai jälkeen paketin 51,00 € /henkilö
 • Illallinen lisäyön aikana 33,00 € /henkilö
 • Lentokenttäkuljetus Kittilän lentoasemalta 30,00 € /henkilö /suunta
 • Junataksi Kolarin rautatieasemalta 40,00 € /henkilö /suunta
 • Huskysafari 9km 120,00 € /henkilö
 • Porotilan elämää 150,00 € /henkilö

Hotelli Jeris sijaitsee Jerisjärven rannalla Keimiöniemen ja Kutunivan välissä.

Saapuessasi Autolla tietä 79 pitkin etelästä, Aja Levin keskustasta pohjoiseen n.32km kohti Muoniota ja käänny oikealle Jerisjärventielle ennen Rauhalan kylää.
Aja Jerisjärventietä n. 10km. Hotelli Jeris tulee vasemmalle puolelle heti ylikulkusillan jälkeen. Saapuessasi tietä 79 pohjoisesta.
Aja Muonion keskustasta n. 12km ja käänny vasempaan Särkijärven kylän kohdalta Pallaksentielle. Jatka n.7,5km ja käänny oikealle Jerisjärventielle kohti Hotelli Jeristä.
Saapuessasi Pallastuntureilta aja Pallaksentietä kohti Muoniota ja 7km jälkeen käänny oikealle Jerisjärventielle.

Kolarin rautatieasema sijaitsee n.85km päässä Jerikseltä. Aja autolla pohjoiseen E8 tietä kohti Muoniota. 8,5km jälkeen käänny oikealle Ylläksentielle kohti Hannukaista. Aja 60km Äkäslompolon kylän läpi Muotkavaaraan. Muotkavaarasta Käänny oikealle tielle 79 kohti Rauhalaa ja Kittilää. Aja 7km ja käänny Rauhalan kylän jälkeen vasemmalle Jerisjärventielle. Aja Jerisjärventietä n. 10km. Hotelli Jeris tulee vasemmalle puolelle heti ylikulkusillan jälkeen.

Tiesithän, että meiltä on turvallista varata! Voit peruuttaa lomasi 2 päivää ennen saapumista ja saat rahat takaisin. Varaa nyt unelmalomasi luottavaisin mielin ja tule nauttimaan Lapin uskomattomasta luonnosta.

LUMIKENGILLÄ KEVÄTHANGILLE 25.-28.03.2021

Solekko tehä! – asenteella koemma yhessä mahtavia elämyksiä, nautimma ympäröivästä luonnosta, pääsemmä tutustumaan uusiin retkeilykavereihin ja samalla opimma myös tärkeitä erätaitoja!

Hinta paketille:
Majoitus kahden hengen huoneessa
 340,00 € / henkilö

Majoitus yhden hengen huoneessa
430,00 €
/ henkilö

Vuokraa liukulumikengät retken ajaksi
50,00 € / setti

TYVÄRIEN VINKKI
Tinkasimma pakettiin lisäyöt puoleen hintaan, kannattaa siis tulla pidemmäksikin aikaa.
Kysy tästä lissää!

Miksi justiin sie lähtisit tyvärien matkaan keväthangille?

Koe Lapin Lumo

Lumiset tunturit, upeat revontulet, syvä hiljaisuus. Kyllä meän mielestä yksistään jo tämän takia kannattaa lähteä matkaan kokemaan Lapin luonto ja lumo! Ja lisäksi Muoniossa saa todistettavasti hengitellä maailman puhtainta ilmaa.

Opi uusia taitoja

Tyvärien matkassa saat hyviä vinkkejä ja neuvoja retkeilyyn liittyen sekä pääset kokeilemaan myös kätevillä liukulumikengillä liikkumista. Opettelemma monipuolisesti erilaisia taitoja laidasta laitaan, tulien teosta varustevalintoihin.

OTA RENNOSTI

Me olemma suunitellu kaiken valmiiksi, sinun häätyy vain saapua paikalle ja jättää kaikki stressi pois. Loistavat ruoat, tunnelmalliset majoitukset, mahtavat reitit läpi metsien ja tuntureiden, kaikki nämä ja paljon muuta odottaa sinua Muoniossa!

Löydä uusia retkiystäviä

Eikö lähipiiristä löydy samanhenkistä retkeilykaveria jonka kanssa lähteä tulistelemaan lähilaavulle tai vaikkapa Lapin vaellukselle? Tyvärien mukana pääset tutustumaan uusiin retkikavereihin, ehkäpä tästä muodostuu loppuelämän ystävyys?

MATKUSTA TURVALLISESTI

Haluamma tarjota miellyttävän ja rentouttavan sekä turvallisen kokemuksen asiakkaillemme mutta myöskin työntekijöillemme. Seuraamma Suomen valtion sekä Lapin sairaanhoitopiirin turvallisuusohjeita ja säädöksiä ja toimimma niiden mukaisesti. 

No miksi ei?

Oletko ehkä aina halunnut kokkeilla jottain uutta, mutta aina vähän miettinyt että pitäskö vai ei? No solekko tehä! Nyt on justiin se hyvä hetki ja mahollisuus ottaa irtiotto arjesta ja lähteä Tyvärien matkaan saamaan unohtumattomia kokemuksia ja uusia elämyksiä!