Koskenlaskua Muoniojoella

Tervetuloa kokemaan Lapin suurimmat kosket kumiveneellä meloen! 

Muoniojoen kuohut ovat kerran elämässä – kokemus. Kun vene nousee 2m aallonharjalle ja seuraava aalto kasteleekin sinut aivan läpimäräksi,
ymmärät miksi koskenlasku on niin suosittua. Koskien koosta riippumatta meidän koskenlasku on turvallista myös koko perheelle!

Tämän ohjelman toteuttaa Arctic Flow. Jos haluat varata koskenlaskun muille ajankohdille tai haluat erillisen ryhmätarjouksen, voit soittaa meille 040 7777 286 tai laittaa sähköpostia jouni@harriniva.fi.

 

Muoniojoki, rajajoki ja euroopan pisin vapaana virtaava joki

540km pitkä joki saa alkunsa Kilpisjärvestä Konkämäenona. Joen nimi vaihtuu Konkämäenosta Muoniojoeksi kun se yhdistyy Lätäsenon kanssa Markkinan kohdalla. Alaspäin mentäessä Muoniojoki yhtyy torniojokeen Lappean kylän alapuolella.

Torniojoki laskee Itämeren Pohjanlahteen Perämerellä Tornion keskustaajamassa ja Haaparannalla. Joki on myös rajajoki Suomen ja Ruotsin välillä koko matkalta. Koskenlaskun aikana käydään Ruotsin puolella n. 10-20 kertaa

Henkilömäärä min. 4 hlö

Ikäraja min. 4 vuotta, tulvavedellä kesäkuun alussa min. 15 vuotta

Kumilautan koko 4-12 hlö

Pituus n. 6km 25-45min laskuaika (vaihtelee vedenkorkeuden mukaan)

Vaativuustaso Ei vaadi aikaisempaa kokemusta. Vaikka aallot ovat korkeita, kosket ovat teknisesti helppoja ja ohjelma soveltuu myös liikuntarajoitteisille.

Veneen kaato / koskiuinti Perusohjelman aikana veneenkaatoa ei missään nimessä tehdä. Veden lämmetessä koskiuintia voidaan harrastaa Äijäkosken Äijäkiven päältä.

Koskenlaskun seuraaminen rannalta Voit seurata koskenlaskua rannalta kahdesta paikasta mihin pääsee autolla. Pahtosen kosken kohdalla on levike ja Äijäkosken rannalla on näköalapaikka.

Vaatetus ohjelmaan kuuluu turvarusteet eli pelastusliivit ja kypärä. Tarvittaessa saat myös kumisaappaat ja sadevaatteet. Sadevaatteiden alle riittää yksi vaatekerta. Omat kengät, vaihtovaatteet ja arvotavarat kuten matkapuhelin, avaimet yms. Menevät kätevästi autolla maihinnousupaikalle odottamaan saapumistasi

Koskenlasku lähtee Harrinivan lomakeskuksesta. Osoite on Harrinivantie 35, 99300 Muonio. Opas hakee teidät hotellin etupihalta. Koskenlaskun aloituspaikka on Harrinivian rannassa

Valloita Lapin villit kosket!

Aktiviteetit Tutustu kesän aktiviteetteihin

Käyntikohteet Tutustu Muonion alueen nähtävyyksiin