Arctic Sauna World

ARCTIC SAUNA WORLD

Neljä löylyä tuntureiden välissä, kansallispuiston kainalossa
pyhän järven rannalla, lähdenveden äärellä.

Arctic Sauna World sijaitsee Jeris-järven rannalla, Pallas-Ylläs kansallispuiston vieressä
Hotelli Jeriksen yhteydessä. Jerisjärvi on saamelaisten pyhä järvi, joka tunnetaan anteliaista kalasaaliistaan koko Suomen historian ajan.

Arctic Sauna World on ainutlaatuinen paikka, jossa neljä elementtiä,
maa, vesi, ilma ja tuli yhdistyvät ja muodostavat viidennen elementin, höyryttävän saunahengen. Suomalaisissa kansantaruissa Löyly on hengen synonyymi, sekä osa sieluamme suomalaisessa mytologiassa. Meille suomalaisille sauna on paikka rentoutumiseen, meditaatioon sekä henkiseen ja fyysiseen puhdistumiseen.

Neljä elementtiä tunnetaan ympäri maailmaa. Olemme luoneet sinulle neljä saunaa tasapainottaaksesi sinun elementtejäsi saunojemme kautta. Nämä saunat, Tapio, Ukko, Ilmatar ja Vellamo edustavat elementtejä mytologisten jumaliemme ja jumalattariemme kautta.

 

 

Myös ravintolapalvelut saunamaailman Jierrassa. Kysy päivän annokset ja suositukset.

Tulethan saunomaan ennen 20:00, koska saunoissamme vierähtää helposti
useampi tunti! Saunaliput voit ostaa paikan päältä tai verkkokaupastamme.

 

AUKIOLOAJAT

Normaalisti olemme auki joka päivä 15:00-22:00
Koronatilanteesta johtuen olemme suljettuna
8.3-28.3 välisen ajan

HINNASTO

1 hengen lippu 25€
4-12 vuotiaat 15€ 
Perhelippu 50€
10x kortti 190€
Kausikortti 150€

Yhteystiedot:

Hotelli Jeris / Arctic Sauna World
Jerisjärventie 91
99300 Muonio
+358 (0) 400 177 600
Jeris@harriniva.fi

 

Nyt ilmainen sisäänpääsy Arctic sauna worldiin huskysafareille osallistuville!

Ruokalista

 

Arctic sauna worldin vastaanottorakennuksessa, Jierrassa on tarjolla syötävää pienempään ja isompaan nälkään

16:00-20:30 välisenä aikana saunamaailman ollessa auki.

 

Menu

Poronkäristystä 25€
Päivän keitto 10/15€
Päivän annos 19€
Grillaa ite poronmakkarasi 3€

Lisätietoa Hotelli Jeriksen vastaanotosta
puh: 0400 177 600

Friends in smoke sauna
Couple relaxing in Sauna

UKon sauna – TULI SAUNA

Ukko, kaikkien jumalten kuningas, ukkosen, tulen ja ilman ylijumala.
Perinteisin saunoistamme, savusauna kuuluu Ukolle. Lämmitysprosessin aikana savu kulkee koko saunan läpi värjäten sen mustaksi ja antaen sille perinteisen savun tuoksun. Tämän saunan hämärässä tunnelmassa tapaat tulisen ja kuuman Löylyn, jos uskallat.

TAPION SAUNA – MAA SAUNA

Tapio, sarvipäinen metsän kuningas, eläinten suojelija.
Tästä saunasta löydät maan sekä metsän tunnelman. Sauna on jaettu neljään suuntaan, pohjoiseen, itään, etelään ja länteen, joista jokainen tarjoaa erilaisen Löylyn.

Ladies relaxing in second floor sauna
Four people relaxing in Ilmatar Saunna

VELLAMON SAUNA – VESI SAUNA

Vellamo, vesijumalatar, järvien ja jokien hallitsija, missä vettä on, Vellamo on läsnä. Saunasta on panoraamanäkymä Jerisjärvelle. Vellamon sauna tarjoaa sinulle pehmeän ja kostean Löylyn, mikä tekee tästä saunasta täydellisen pidempäänkin rentoutumiseen.

ILMATTAREN SAUNA – ILMA SAUNA

Ilmatar, tuulenjumalatar, ensimmäinen äiti aikojen alussa.
Ilmattaren saunassa ei ole tulta tai paksuja seiniä. Infrapunalämmittimet perinteisen kodan sisällä tarjoavat pehmeän ja lempeän lämmön. Ilmattaren sauna on puoliksi sauna, puoliksi rentouttava tila, jossa saat nauttia kesän puhtaasta luonnosta sekä tuulisesta ilmapiiristä. Kirkasvaloterapia ja luonnon äänet tuovat lämpimän lappilaisen kesän tunteen kaamoksen aikana.

 

Repo sauna – Privaatteihin löylyihin

Repo-sauna on 10 hengen sauna Jerisjärven rannalla. Isot panoraamaikkunat avaavat koko järven levyisen maiseman lempeille löylyille.
Yläkerrassa sijaitseva loungen isot ikkunat avaavat koko taivaan oleskelijoille. Tila on myös muunnettavissa yöpymiskäyttöön.
Repo-saunassa on oma wc, sekä pukeutumis- ja peseytymistilat.

15 metriä raikasta avantovettä

Arctic Sauna Worldin terassilla sijaitsee 15m leveä avanto, missä voit käydä raikkaalla pulahduksella joko loivia rappusia pitkin, tai sitten voit laskeutua avantoon laidoilla olevia tikkaita pitkin. Avanto on talvella n. 1,6m syvä, mutta voit myös käydä kevyellä pulahduksella leveillä rappusilla. Kulku saunoilta avantoon on lämmitetty

Rentoudu maiseman kanssa

Iso oleskelutila isoine maisemaikkoineen tarjoaa loistavat puitteet rentouttavalle tauolle saunojen välissä. Oleskelutilassa on myös tarjolla lähdevettä ilmaiseksi.
Muita virvokkeita, olutta, siideriä ja lonkeroa voit ostaa vastaanotosta.

Arctic wellness

Kuva: Harri Tarvainen / Ruka Saunatour

Saunayoga

 

Tervetuloa joogaamaan Jeriksen saunamaailman lempeisiin löylyihin! Ohjattu saunayoga tapahtuu Tapio-saunassa, jossa on hyvin omaa tilaa ja rauhaa. Tapio-Saunan lempeä valaistus, sekä metsäteema maadoittaa sinut hyvin liikesarjojen ajaksi.

Saunayogan liikkeet pohjautuvat eri joogalajeihin ja ne tehdään noin 50 asteen lämmössä lauteilla istuen. Osa liikkeistä poistaa kireyksiä niska-hartiaseutua, selkärankaa ja lonkkia ympäröivistä lihaksista. Toiset liikkeet taas vahvistavat keskivartalon ja jalkojen lihaksia. Saunan lempeä lämpö sulattaa tehokkaasti jännityksiä. Huomaat harjoituksen suotuisat vaikutukset jo yhden kerran jälkeen. Saunassa rauhalliseen tahtiin tehty harjoitus luo läsnäoloa ja rauhoittaa mieltä. Monille Saunayoga on paras tapa purkaa stressin oireita.

Ohjatut Saunayoga-harjoitukset kestävät 30-45 minuuttia. Harjoitus sopii kaikille eikä liikkeiden tekeminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta.

Saunayoga lauantaisin klo 15:00

Hinnasto:

Saunajooga 12 €

Saunajooga +
Sisäänpääsy saunamaailmaan 30 €

10 krt joogakortti 100 €

10 krt jooga+sauna kortti 240 €

Voit varata Saunayogan paikan päällä tai:

Puhelimitse:
+358 (0) 400 177 600

Sähköpostilla
Jeris@harriniva.fi

Hieronnat ja hoidot

 Rauhoittava Lapin hieronta

 

Hemmottele itseäsi hiljentymällä rauhoittavassa Lapin hieronnassa. Lempeät hierontaotteet ja lappilainen äänimaisema tunnelmallisessa hoitohuoneessa tarjoilevat sinulle mahdollisuuden kehon ja mielen rentoutumiseen. Nauti vielä hieronnan pääteeksi lämmin kupponen paikallista yrttijuomaa.

Neljän tuulen päähieronta

Antaudu neljän tuulen otteille ja päästä irti arjen kiireistä. Hieronta aktivoi päänahan verenkiertoa, keventää mieltä ja poistaa jännityksiä. Päähieronta toteutetaan istuen ja siinä käsitellään pää,niska ja hartiat ilman hierontaöljyä. Nauti vielä hieronnan pääteeksi lämmin kupponen paikallista yrttijuomaa.

Vellamon jalkahieronta

Rentoudu lepotuolissa saunomisen lomassa! Tämä jalkoja virkistävä hieronta sopii ennen saunaa, löylyjen välissä tai saunaillan pääteeksi. Kysy myös sarjakorttia.

 Urheiluhieronta

Palaudu ja huolla kehoasi osaavan ammattilaisen käsissä! Urheiluhieronnalla pystytään helpottamaan kehon jännitys- ja kiputiloja yksilölliset tarpeet huomioiden. Tämä hoitava puolihieronta sopii mainiosti myös palautumiseen.
Ongelmakohtiin voidaan antaa kylmähoitoa hieronnan päätteeksi.

Hinta:

50min 65 € (ylä-/alavartalo)

Hinta:

25min 45 €

Hinta:

20min 30 €

Hinta

45min 60 €

Hierontoja voit varata perjantaina klo 15 – 20

ja  lauantaina 16.30 – 20 väliselle ajalle

Puhelimitse:
+358 (0) 400 177 600

Sähköpostilla
Jeris@harriniva.fi