Arctic Sauna World

ARCTIC SAUNA WORLD

Neljä löylyä tuntureiden välissä, kansallispuiston kainalossa
pyhän järven rannalla, lähdenveden äärellä.

Arctic Sauna World sijaitsee Jeris-järven rannalla, Pallas-Ylläs kansallispuiston vieressä
Hotelli Jeriksen yhteydessä. Jerisjärvi on saamelaisten pyhä järvi, joka tunnetaan anteliaista kalasaaliistaan koko Suomen historian ajan.

Arctic Sauna World on ainutlaatuinen paikka, jossa neljä elementtiä,
maa, vesi, ilma ja tuli yhdistyvät ja muodostavat viidennen elementin, höyryttävän saunahengen. Suomalaisissa kansantaruissa Löyly on hengen synonyymi, sekä osa sieluamme suomalaisessa mytologiassa. Meille suomalaisille sauna on paikka rentoutumiseen, meditaatioon sekä henkiseen ja fyysiseen puhdistumiseen.

Neljä elementtiä tunnetaan ympäri maailmaa. Olemme luoneet sinulle neljä saunaa tasapainottaaksesi sinun elementtejäsi saunojemme kautta. Nämä saunat, Tapio, Ukko, Ilmatar ja Vellamo edustavat elementtejä mytologisten jumaliemme ja jumalattariemme kautta.

 

Tulethan saunomaan ennen 21:00, koska saunoissamme vierähtää helposti
useampi tunti!

Saunaliput voit ostaa paikan päältä

AUKIOLOAJAT

Avoinna 2.5.-23.6.2021
To, Pe, La 16:00-22:00 (23:00)

Avoinna 24.6.-3.10.2021
Joka päivä 15:00-22:00 (23:00)

HINNASTO:

1 hengen lippu 25€
4-12 vuotiaat 15€ 
Perhelippu 50€

Viikkokortti 80€
10x kortti 190€

Kausikortti 190€
(Voimassa puoli vuotta ostopäivästä)

Vuosikortti 360
(Voimassa vuoden ostopäivästä)

Yhteystiedot:

Hotelli Jeris / Arctic Sauna World
Jerisjärventie 91
99300 Muonio
+358 (0) 400 177 600
jeris@harriniva.fi

Friends in smoke sauna
Couple relaxing in Sauna

UKon sauna – TULI SAUNA

Ukko, kaikkien jumalten kuningas, ukkosen, tulen ja ilman ylijumala.
Perinteisin saunoistamme, savusauna kuuluu Ukolle. Lämmitysprosessin aikana savu kulkee koko saunan läpi värjäten sen mustaksi ja antaen sille perinteisen savun tuoksun. Tämän saunan hämärässä tunnelmassa tapaat tulisen ja kuuman Löylyn, jos uskallat.

TAPION SAUNA – MAA SAUNA

Tapio, sarvipäinen metsän kuningas, eläinten suojelija.
Tästä saunasta löydät maan sekä metsän tunnelman. Sauna on jaettu neljään suuntaan, pohjoiseen, itään, etelään ja länteen, joista jokainen tarjoaa erilaisen Löylyn.

Ladies relaxing in second floor sauna
Four people relaxing in Ilmatar Saunna

VELLAMON SAUNA – VESI SAUNA

Vellamo, vesijumalatar, järvien ja jokien hallitsija, missä vettä on, Vellamo on läsnä. Saunasta on panoraamanäkymä Jerisjärvelle. Vellamon sauna tarjoaa sinulle pehmeän ja kostean Löylyn, mikä tekee tästä saunasta täydellisen pidempäänkin rentoutumiseen.

ILMATTAREN SAUNA – ILMA SAUNA

Ilmatar, tuulenjumalatar, ensimmäinen äiti aikojen alussa.
Ilmattaren saunassa ei ole tulta tai paksuja seiniä. Infrapunalämmittimet perinteisen kodan sisällä tarjoavat pehmeän ja lempeän lämmön. Ilmattaren sauna on puoliksi sauna, puoliksi rentouttava tila, jossa saat nauttia kesän puhtaasta luonnosta sekä tuulisesta ilmapiiristä. Kirkasvaloterapia ja luonnon äänet tuovat lämpimän lappilaisen kesän tunteen kaamoksen aikana.

 

Repo sauna – Privaatteihin löylyihin

Repo-sauna on 10 hengen sauna Jerisjärven rannalla. Isot panoraamaikkunat avaavat koko järven levyisen maiseman lempeille löylyille.
Yläkerrassa sijaitseva loungen isot ikkunat avaavat koko taivaan oleskelijoille. Tila on myös muunnettavissa yöpymiskäyttöön.
Repo-saunassa on oma wc, sekä pukeutumis- ja peseytymistilat.

15 metriä raikasta avantovettä

Arctic Sauna Worldin terassilla sijaitsee 15m leveä avanto, missä voit käydä raikkaalla pulahduksella joko loivia rappusia pitkin, tai sitten voit laskeutua avantoon laidoilla olevia tikkaita pitkin. Avanto on talvella n. 1,6m syvä, mutta voit myös käydä kevyellä pulahduksella leveillä rappusilla. Kulku saunoilta avantoon on lämmitetty

Rentoudu maiseman kanssa

Iso oleskelutila isoine maisemaikkoineen tarjoaa loistavat puitteet rentouttavalle tauolle saunojen välissä. Oleskelutilassa on myös tarjolla lähdevettä ilmaiseksi.
Muita virvokkeita, olutta, siideriä ja lonkeroa voit ostaa vastaanotosta.

Arctic wellness

Kuva: Harri Tarvainen / Ruka Saunatour

Hieronnat ja hoidot

 Rauhoittava Lapin hieronta

 

Hemmottele itseäsi hiljentymällä rauhoittavassa Lapin hieronnassa. Lempeät hierontaotteet ja lappilainen äänimaisema tunnelmallisessa hoitohuoneessa tarjoilevat sinulle mahdollisuuden kehon ja mielen rentoutumiseen. Nauti vielä hieronnan pääteeksi lämmin kupponen paikallista yrttijuomaa.

Neljän tuulen päähieronta

Antaudu neljän tuulen otteille ja päästä irti arjen kiireistä. Hieronta aktivoi päänahan verenkiertoa, keventää mieltä ja poistaa jännityksiä. Päähieronta toteutetaan istuen ja siinä käsitellään pää,niska ja hartiat ilman hierontaöljyä. Nauti vielä hieronnan pääteeksi lämmin kupponen paikallista yrttijuomaa.

Vellamon jalkahieronta

Rentoudu lepotuolissa saunomisen lomassa! Tämä jalkoja virkistävä hieronta sopii ennen saunaa, löylyjen välissä tai saunaillan pääteeksi. Kysy myös sarjakorttia.

 Urheiluhieronta

Palaudu ja huolla kehoasi osaavan ammattilaisen käsissä! Urheiluhieronnalla pystytään helpottamaan kehon jännitys- ja kiputiloja yksilölliset tarpeet huomioiden. Tämä hoitava puolihieronta sopii mainiosti myös palautumiseen.
Ongelmakohtiin voidaan antaa kylmähoitoa hieronnan päätteeksi.

Hinta:

50 min 65 € (ylä-/alavartalo)

Hinta:

25 min 45 €

Hinta:

25 min 45 €

Hinta

45 min 60 €

Hierontoja voit varata saunamaailman aukioloaikoina

Soile-hierojamme on paikan päällä perjantaina ja lauantainaja hierontoja voi varata lyhyelläkin varoitusajalla Saunamaailman aukioloaikoina.
Muina aikoina voit varata hierontoja etukäteen.

Puhelimitse:
+358 (0) 400 177 600

Sähköpostilla
jeris@harriniva.fi